Az utóbbi évek egyik legnagyobb drogfogását hozta össze a magyar rendőrség, amikor január 29-én egy 13. kerületi mélygarázsban lecsaptak két drogdílerre. A kábítószer-kereskedők 81 kilónyi tiltott anyagot cseréltek volna egymással, ha az egyenruhások nem lépnek közbe, ugyanakkor a nyomozás során kiderült, a dílereknek volt egy harmadik társuk is.

Budapesti mélygarázsban találkoztak

Korábban a BudaPestkörnyéke oldalán is írtunk róla, hogy a 36 éves K. Krisztián és a 37 éves S. Sándor egy fővárosi találkozóra készültek, hogy jelentős mennyiségű kábítószert adhassanak át egymásnak. A dílerek azonban nem számoltak azzal, hogy a rendőrök akciót szerveztek 2021. január 29-ére a budapesti helyszínre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

81 kilónyi drog került elő

A rendőrségi akció sikerrel járt, mivel a rendőrök elfogták a helyszínen a két dílert, akiknek az autóikból, majd később a tárolóhelyeikről összesen 81 kiló drogot szedtek elő. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami azt jelenti, hogy ez volt az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar drogfogása. Mindazonáltal az akciónak volt egy apró szépséghibája is, ugyanis a két dílernek volt egy harmadik társa is, egy 33 éves férfi, aki megszervezte a találkozót, viszont ő elmenekült a rendőrök elől.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Rengeteg drogot találtak a rendőrök

Lefoglalt kábítószer-szállítmány/Fotó:Police.hu

Rettegett figurát keresnek

Mint kiderült, a rendőrök elől eliszkolt, Horvátországban született Grubacs Igor nagyon kemény arcnak számít az alvilágban, tulajdonképpen ő a pécsi éjszaka egyik rettegett alakja – írja a Blikk.

Csupa izom

“Túlzás nélkül állítható, hogy Igor a pécsi éjszakai élet rettegett figurája. Már a megjelenése is félelmetes, legalább két méter magas, színtiszta izom.Ehhez társul egy olyan fellépés, hogy az ember azt érzi: bármit is kérjen, azt megcsinálom. Amikor belép a diszkóba, még a kidobók is félreállnak” – árulta el a lapnak egy informátor.

Erőszakos bűncselekmények miatt ült már korábban

A lap információi szerint Igor többször volt már büntetve Magyarországon, de Németországban is, szinte kizárólag erőszakos bűncselekmények miatt. A durva tettei miatt ült is korábban a férfi.

Pénzt csalt ki egy nőből

A bűnöző csaknem három évet ült letartóztatásban amiatt, mert mert egy jómódú, gazdag férfi feleségét elcsábította, majd miután a szerelmes asszonyból rengeteg pénzt kicsalt, visszaküldte a férjéhez. A férfi ugyanakkor nem hagyta annyiban a dolgot, és bíróság elé vitte az ügyet. Eközben Igornak Németországban is volt tárgyalása, azonban ott megúszta a börtönt, mindössze kiutasították az országból.

Más durva ügye is volt

“Tárgyalási szakaszban van egy olyan ügye is, amikor egy haverjával ki akart rabolni egy pénzautomatát. De nem akárhogy, hanem olyan „igorosan”. Egy benzines flexszel akarta szétfűrészelni a berendezést, de mivel egy kis helyiségben volt a bankjegykiadó, a levegő pillanatok alatt megtelt benzingőzzel. Pár pillanat választotta el, hogy mindketten megfulladjanak. Ki tudtak jönni, Igor el is menekült, a társa azonban megbukott, mert annyira rosszul lett, hogy a közeli parkban hánynia kellett” – mondta a lap informátora.

Ügyvédje sem tudja, hová menekült

A menekülésben lévő, körözött férfit a büntetőügyeiben dr. Lichy József képviseli, azonban arról még ő sem tud semmit, hol lehet, merre bujkálhat az ügyfele. Bár annyit elmondott a lapnak, hogy személyes tapasztalatai szerint Igor egy kifejezetten értelmes ember, akinek csak remélni tudja, hogy rájön arra, hogy a menekvésnek nincs értelme.

Lehet, elszökött az országból

Csütörtökön a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai jelentek meg a férfi pécsi lakásán, a Munkácsy utcában, azonban az egyenruhások sehol sem találták. Nem kizárt, hogy Grubacs Igor már lelépett Magyarországról, és Horvátországban vagy Szerbiában rejtőzködik valahol.

Így helyszíneltek a rendőrök a mélygarázsban

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: Grubacs Igor – Forrás: Police.hu