Használt ruhákat is árulnak már az Auchan szupermarketekben. A népnyelven turkálónak becézett intézményt az Auchan, többek közt azzal az indoklással vezette be, hogy fontos nekik a fenntartható vásárlás. Azt eddig nem árulta el az Auchan, honnét érkeznek a használt ruhák a boltjaikba.

Használt ruhák az Auchanban

A magyarországi áruházláncok közül elsőként az új ruhadarabok mellett használt ruhákat is kínál az Auchan, összesen hét áruházában. Az áruház szerint szakemberek által gondosan ellenőrzött, jó minőségű használt ruhákat árulnak “Új élet” márkanév alatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem minden derül ki

Az Auchan oldalán olvasható információkból nem derül ki, hogy kik azok a szakértők, akik kiválogatják a ruhákat és az sem, hogy honnét érkeznek a használt ruhák az Auchan áruházakba.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Fenntartható vásárlás

Az Auchan így fogalmaz a sajtóközleményében: „Számunkra fontos a társadalmi felelősségvállalás, ezért elköteleztük magunkat a fenntartható vásárlás mellett. Olyan használt ruházati cikkek, amelyek állapotukból adódóan még hosszú ideig színesíthetik vásárlóink ruhatárát.”

Szigorú szelekció

Azt is írják, hogy „a termékeket szigorú szelekció után szakemberek készítik fel új életükre. Ez a gondos odafigyelés garantálja a megvásárolt darabok kifogástalan állapotát.”

Budaörsön, Dunakeszin és Maglódon is

Az Auchan első lépésként március 16-tól hét hazai hipermarketjében kezdte meg a használtruha értékesítést: Budaörsön, Debrecenben, Dunakeszin, Székesfehérváron, Miskolcon, Csepelen és Maglódon.

Használt cuccok 3300 forintért

A lánc szerint széles választékban baba- és gyerekruhák, valamint a női és férfi ruházat egyaránt elérhetőek lesznek. Összesen 160 márka termékei kerülnek a polcokra. Az egyes darabok ára 600 és 3300 forint között mozog.

Nem veszik vissza

Az áruházlánc oldalára feltöltött videóban azt javasolják, hogy vásárlás után mossák ki a ruhákat, ha probléma van velük, nem veszik vissza és bármilyen ezzel kapcsolatos ügyintézésre csak helyben van lehetőség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket se hagyd ki:

Kiemelt kép: Auchan Budaörs – Forrás: BPK