Betévedt a szomszéd marhái közé a móri Dorinita Családi Farm elszökött kenguruja. A több mázsás bika a területét védve nekiment a jövevénynek. A kis kenguru nem élte túl a támadást.

Nem sikerült a terv

György Anita, Jack gazdája elmondta, hogy a szomszéddal folyamatosan tarották a kapcsolatot, hiszen tudták, hogy a kenguru a környéken ugrál és keresi a hazavezető utat. A terv az volt, hogy Jacket kitereljék a szomszéd nagy legelőjére és ott bekerítve kifárasszák és a lelassult állatot hálóval befogják. Ezért a szomszéd lekapcsolta a villanypásztort. Azonban Jack nem jó irányba indult és a legelő helyett a bikák között kötött ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nekinyomta a kerítésnek

„A szomszéd hívott, hogy Jack bement a bikák közé és menjünk gyorsan. Amikor odaértünk láttuk, hogy a bika nekinyomja a kerítésnek a kengurut. Gyorsan elzavartuk és bementünk hozzá. Mintha még ugrott volna egyet, majd leült, rám nézett és eldőlt.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudták újraéleszteni

„Megpróbáltam újraéleszteni, de nem sikerült. Külsérelmi nyom nem látszik rajta, lehet, hogy belső sérülése lett, de az is előfordulhat, hogy a stressztől állt meg a szíve” – mondta Anita, aki ezek után biztos feljelentést tesz a rendőrségen – írja a KEMMA.

Szándékosság?

„Egyre biztosabbak vagyunk benne, hogy valaki szándékosan kiengedte Jacket a kifutójából. Hiszen mind a kerítés, mind a dupla zár érintetlen volt és a párja a bezárt kifutóban egyedül volt. Jack egyrészt kölyök kora óta nálunk van, így a család kedvence lett.”

Kis kenguruja születik hamarosan

„Másrészt a kenguru nem olyan állat, amit a piacon beszerezhetek. Nehéz újat beszerezni” – fejtette ki az elpusztult kenguru gazdája, aki azt gyanítja, hogy Jack párja, Jill vemhes.

Korábban bizakodó volt

„Látták Jacket. Ahogy figyeljük a mozgását úgy tűnik közelít felénk… Vajon hiányzik a párja? Vajon tudja, hogy hol a haza??? Ezer meg ezer kérdés kavarog most bennem. Ma délután szervezett akció keretében szakemberek, önkéntesek segítségével, kidolgozott stratégia alapján megkíséreljük befogni Őt. Érzem, tudom, hogy most sikerülni fog… Szorítsatok!” – írták a Facebookon.

Önkénteseket kerestek

„Ma már nagyon elkeseredtem, de egy szakemberrel egyeztetve (nekik egyszer több, mint egy hétbe telt egy kengurut befogni) új taktika szerint folytatni fogjuk keresését, amihez önkénteseket keresünk kb. 20-30 főt.” – írták korábban a Facebook bejegyzésükben.

Diósdon is megtörtént

Nem ez az első ilyen eset: 2019-ben adott hírt róla a BudaPestkörnyéke.hu, hogy egy kenguru az egyik diósdi ház udvaráról. A környéken élők az állatmentőket és a tulajdonost egyaránt keresték.

Nem mindennapi jelenség

Érdnél bármi megtörténhet – írta egy Facebookozó az egyik csoportban a kenguru képe alatt. Valóban nem mindennapi jelenség Érden és a szomszédos Diósdon, hogy egy kenguru cicaként járkál, azaz ugrál egyik udvartól a másikig.

Emu az úton!

Másik emlékezetes eset is volt, amikor eltűnt egy egzotikus állat valahol az agglomerációban. Márciusban írtunk arról itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, hogy egy emu szalad az úton Budajenő és Perbál között. Kiderült, hogy a szökevény egy farmról lépett le és Budajenő felé futott nagy sebességgel este Perbál és Tök között. A gazdája később azt mondta, hogy a madár még kicsi, senkit nem bántana, csak nem könnyű megfogni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Jack, a kenguru – Forrás: Facebook