Ahogy azt az elsők között megírtuk, drámai tragédia történt szerda este az Árpád hídon a margitszigeti lehajtónál. Egy férfi két autóval ütközött, a balesetben hárman meghaltak. A rendőrség megszólalt, kiderült, hogy a balesetet okozó férfi drogos volt, pár órával korábban egy rendőrkapitányságon járt, de elengedték. Ezután lopott egy taxit, amivel a tragikus balesetet okozta.

Ellopta a taxit

A taxisofőr szerda este megállt pihenni, kiszállt és rágyújtott egy cigarettára. Ekkor odalépett hozzá egy zavartan viselkedő férfi, beült az autóba és el akart hajtani. A taxisofőr hölgy megpróbálta kiráncigálni a férfit az autóból, de a támadó erősebb volt, rálépett a gázra és elhajtott. Ezt követően ellenkező irányban felhajtott az Árpád hídra és padlógázzal robogott Pest irányába. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Hárman meghaltak

A margitszigeti felhajtónál járt, amikor szembe jött vele egy szabályosan közlekedő szürke Suzuki, amelyben egy 32 éves férfi és egy 34 éves nő ült. Velük frontálisan ütközött a lopott taxival a drogos férfi. Mindhárman azonnal meghaltak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A taxist kórházba vitték

Az ütközésben egy másik taxi is megsérült, mert a baleset pillanatában nekik csapódott az egyik autó. A taxis szerencsésebben megúszta, kórházba vitték ugyan, de meg fog gyógyulni.

Drogos volt a balesetet okozó férfi

A rendőrség ma sajtótájékoztatót tartott. Csécsi Soma, a BRFK szóvivője elmondta, hogy a baleset napjának reggelén, szerdán 5 óra után kaptak bejelentést a 3. kerületből egy zavartan viselkedő férfiről, akinél kábítószergyanús anyagot találtak, és a gyorsteszt kimutatta a drogfogyasztást. 

Elengedték a rendőrök, utána okozott balesetet

A szóvivő arról is beszélt, hogy a férfi beismerte, hogy drogot fogyasztott, s nem tett panaszt a gyanúsítás ellen, illetve vallomást sem  tett. Őrizetbe azonban nem vették, mert a rendőrség szerint ennek nem álltak fenn a feltételei. Később ez a férfi okozta a három ember halálával járó tragédiát. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket.

Árpád hídi balesetek

Kiemelt kép: a baleset helyszínén készült felvétel, forrás: MTI/Mihádák Zoltán