Vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Önkormányzat a Baross utcai Idősek Otthona egyik telephelyén, mivel az ottlakóknál nagyon magas a koronavírus fertőzöttsége. Az intézmény vezetőjét felfüggesztették.

Nagyon magas a fertőzöttség

A hatósági tesztelés magas arányú fertőzöttséget mutat a Baross Utcai Idősek Otthona Csokonai utcai telephelyén, ezért a fenntartó Fővárosi Önkormányzat járványügyi intézkedési tervet állított össze az illetékes kormányhivatallal és a 4.. kerülettel egyeztetve – írja közleményében a Fővárosi Önkormányzat.

Ezt tartalmazza a terv

A terv tartalmazza többi között a dolgozók szűrővizsgálatának sűrítését, a pozitív teszttel rendelkező lakók kórházba szállítását, és a negatív gondozottak elkülönítését.

EZ IS ÉRDEKELHET! Nagy Feró is elkapta a koronavírust: egy forgatáson derült ki a betegsége

Felfüggesztették az intézmény vezetőjét

A fenntartó vizsgálatot rendelt el és felfüggesztette az intézmény vezetőjét.  Az október közepén elrendelt járványügyi megfigyelés után újabb hatósági tesztelést végeztek a Baross utcai Idősek Otthona, Csokonai utcai telephelyén.

Egy másik intézmény vezetője lett kirendelve

Folyamatosan érkeznek a tesztek eredményei, nagyon nagy pozitivitási arányt tartalmaznak, ezért a Fővárosi Önkormányzat, mint fenntartó kirendelte egy másik fővárosi intézmény vezetőhelyettesét a vizsgálat végéig az intézmény vezetésére.

NE HAGYD KI! Annyi a súlyos állapotban lévő fertőzött, hogy a miniszter újabb járványkórházakat jelölt ki: Vácon is kezelnek majd koronavírusos betegeket

A Pesti úti otthonban volt a legnagyobb baj

Tavasszal a Pesti úti idősek otthonában volt a legnagyobb fertőzöttség a fővárosban. Több mint 200 beteg hunyt el koronavírus miatt. Az intézmény vezetője később lemondott és azonnali hatállyal nyugdíjazását kérte.

Mindenhol tombol a járvány

Nemcsak az idősek otthonában, de országszerte tombol a járvány. Az utóbbi időben naponta 2-3 ezer új fertőzöttet azonosítanak és minden 10. kórházi kezelt lélegeztetőgépen van.  

EZ IS ÉRDEKELHET! “Oxigénnel segítenek, de ezek a napok meghatározóak, hogy javulok-e, és hogyan tovább” – kórházban kezelik a koronavírussal fertőződött Csepel polgármesterét

Kiemelt kép: mentők szállítják el az idős betegeket a Pesti úti otthonból – Forrás: MTI