Újabb járványkórházakat jelölt ki Kásler Miklós. Annyi a fertőzött, hogy a korábban kijelölt kórházak vagy megteltek vagy kapacitásuk határán van. Jelenleg közel 2500 beteget kezelnek kórházban.

Több kórház fogad Covid-os betegeket

Kásler Miklós bővítette Covid-ellátásba bevont intézmények körét. A rohamosan emelkedő fertőzöttek száma miatt több intézmény fogad majd koronavírusos betegeket.

EZ IS ÉRDEKELHET! Meghalt az olimpiai érmes kajakozó, halálos motorbaleset érte a 43 éves sportolót

6 kórház lett kijelölve

A jövőben a váci Jávorszky Ödön Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház, a Bajai Szent Rókus Kórház és az Orosházi Kórház.

Az ágyak 20%-nak lesz a fertőzötteké

Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százalékával kell felkészülniük a Covid-betegek ellátására.

Növelni kell a kapacitást

Kásler Miklós arra utasította a Covid-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy október 30-ig, péntekig az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százaléka helyett annak 30 százalékát készítsék fel a Covid-igazolt és a Covid-gyanús betegek ellátására.

A mentők több helyre viszik a betegeket

Az emberi erőforrások minisztere utasította az Országos Mentőszolgálat vezetőjét is, hogy ha az elsőhelyi felelősként kijelölt egészségügyi szolgáltató kapacitása telítődik, akkor a másodlagosan, illetve harmadlagosan kijelölt egészségügyi intézményekbe kell a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt Covid-fertőzött és Covid-gyanús betegeket beszállítani.

Budapesten és Pest megyében 15 intézménybe viszik a betegeket

Budapesten és Pest megyében 3+1 kórház szerepel az elsődlegesen és 11 a másodlagosan kijelölt intézmények között.

EZ IS ÉRDEKELHET! Kapacitása határán van a kiskunhalasi mobil járványkórház, a főigazgató szerint az utcán is maszkviselésre kellene kötelezni az embereket

3 ezer felett van a napi fertőzöttek száma

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy a legfrissebb adatok szerint az elmúlt 24 órában 3149 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést. A teljes cikket ide kattinrtva tudod elolvasni.

Közel 2500-an vannak kórházban

Jelentősen emelkedett a súlyos állapotban lévők száma 2449 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 221-en vannak lélegeztetőgépen.

EZ IS ÉRDEKELHET! Kigyulladt egy ház Dunakeszin, a benne élő testvérpár egyik tagja nem élte túl a perzselő lángokat

Kiemelt kép: Jávorszky Kórház Vác – Forrás: magyarepitok.hu