Különösen az Árpád-hídon történt tragikus baleset a figyelem középpontjában állnak az indokolatlanul nagy teljesítményű autók. És közöttük is – feltűnhet – szinte száz százalékban a háromágú csillagot viselő típusok kerülnek be a hírekbe. Most Vas vármegyében nulláztak le egy ilyen autót.

Friss jogsival

Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt súlyosabb baleset péntek reggel Salköveskúton, Vas vármegyében, ahol egy friss jogsis fiatal küldte oszlopnak a GLE osztályú AMG-jét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lezúzta az AMG-t

A vármegyei hírportál beszámolója szerint a fiatal mellett ott ült az apukája is. A helyszínen készült fotóikon látni, hogy a nagyteljesítményű autó eleje szinte a felismerhetetlenségig összetört.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Összetört a villanyoszlop is

De nem csak az autó sérült, a villanyoszlop is kapott, ki kell cserélni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy az autó utasai legalább nem sérültek meg.

Helytelenül megválasztott sebesség

A hírportál szerint a balesetet minden bizonnyal a helytelenül megválasztott sebesség, illetve a sofőr rutintalansága okozta. A balesetben összetört autó még egy éves sincs. A teljesítménye közel 430 lóerő.

Halál az Árpád-hídon

Manapság különösen a figyelem középpontjában vannak a nagyteljesítményű „szörnyek”. Nem véletlenül. Ahogy az elsők között beszámoltunk róla, júliusban brutális baleset történt a budapesti Árpád-hídon. Egy, az útpadkának vágódó Mercedes elütött egy szabályosan haladó kerékpárost, majd nekiütközött egy BMW-nek, és a feje tetején állt meg. A kiérkező egyenruhásokat szörnyű látvány fogadta, órákon át tartott a tragédia nyomainak eltüntetése. A kerékpáros nem élte túl a balesetet.

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Autós üldözés

És arra is minden bizonnyal sokan emlékeznek, hogy filmbe illő autós üldözésnek lehettek tanúi az autósok augusztus elején az M2-es autóúton, ahol rendőrök vad hajszában üldözték az előlük menekülő Mercedest. A sofőrt hosszú kilométereken keresztül üldözték, közben egy rendőrautó is összetört.

Nem foglalkozott senkivel

Az egyik szemtanú is megjegyezte, hogy a kupé Merci sofőrje nem volt tekintettel senkire és semmire. „Nagyon ment! Nem igazán volt tekintettel rendőrre vagy éppen másra” – mondta egy arra haladó autós. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – benti fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK