576 újabb fertőzöttet találtak Magyarországon az elmúlt napon. Ezzel rekordot döntött a beazonosítottak száma.

576 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 8963 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt egy krónikus beteg, így az elhunytak száma 625 fő, 3961-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 4377 fő. A jelenlegi növekedés azt jelenti, hogy hetente duplázódik a regisztrált esetek száma.

Az aktív fertőzöttek 43%-a, az elhunytak 59%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 151 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen.

Merkely Béla kötelezővé tenné a maszkviselést

A Semmelweis Egyetem rektora vasárnap az ATV-ben mondta, hogy kötelezővé kellene tenni a maszkviselést mindenki számára. Merkely Béla arról is beszélt, hogy már a tünetek előtt érdemes lenne teszteli a lakosságot. Hogy mit mondott még a professzor, azt ide kattintva tudod elolvasni.

Budaörsön bezártak egy iskolát

Hétfőre rendkívüli szünetet rendelt el a budaörsi 1. Számú Általános Iskola igazgatója, mert az egyik tanár tesztje pozitív lett. Keddtől pedig az intézmény áttér a digitális oktatásra. A BudaPestkörnyeke.hu cikkét a részletekről ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Komka Péter