Pestiesen szólva, a taknyán csúszott ki a nagy visszatérése után Pálffy István a HírTV-ből kedd délután. Ahogy azt az elsők között megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, rögtön az első műsorában, hétfő este vállalhatatlan kijelentéseket tett élő adásban. A legendás tévésnek beállított Pálffy akkorát bukott, hogy ezt még 20 év múlva is tanítani fogják a médiaiskolákban. A látványosan túlértékelt tévésnek, nem ez volt az első botránya, szinte mindenhonnan idő előtt kellett távoznia.

Megbuktatta magát

A TV2 Tények egykor legendásnak tartott műsorvezetője a nagy visszatérésre készült. Ahol csak lehetett promóciós cikkek tömege jelent meg arról, hogy a tévés ismét kamerák elé áll és saját műsort kap. Nemrég Pálffy István így nyilatkozott a visszatéréséről „Szeretném, hogy a Napi aktuális az eddigi meghatározó szerepe mellett még inkább példának tekinthető mérce legyen a tényműfajban” – jelentette ki Pálffy István a Magyar Nemzetnek adott interjúban a bukása előtt alig három héttel, július végén. A műsorból és Pálffyból valóban példa lett. Negatív példa, amelyet még 20 év múlva is tanítani fognak a médiaiskolákban. A tétel címe: Így buktasd meg magad élő adásban, ha műsorvezető leszel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meglepő párbeszéd

Nézzük miért is bukott meg villámgyorsan Pálffy István: A vendége Márki-Zay Péter volt, a beszélgetés során ez a meglepő párbeszéd hangzott el hétfő este élő adásban: „Én egy másik példát akartam hozni és hozom is, hogy ugye, van az, hogy bizonyos türelemmel kétségkívül kell lenni egy olyan betegség felé, iránt, mint a pedofiloké, és ugyanakkor ott vannak a gyermekeink – mondta Márki-Zay Péternek Pálffy István.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Lecsapott rá a vendég

A politikus résen volt és azonnal visszakérdezett, hogy „bocsánat, milyen türelemmel kell lenni a pedofilok felé?” – „A pedofil betegség felé” – válaszolta a műsorvezető, majd az alábbi párbeszéd alakult ki köztük: Márki-Zay Péter: Miért kell türelemmel kell lenni a pedofília felé? Pálffy István: Azért, mert minden beteggel szemben türelmesnek kell…

Kijavította a műsorvezetőt

A beszélgetés abból bontakozott ki, hogy Pálffy István Márki-Zayt először a pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt programjáról kérdezte, miszerint ki kell állni minden társadalmi csoport mellett. Márki-Zay itt kijavította a műsorvezetőt, hogy „minden üldözött társadalmi csoport” mellett, s ezután kezdett Pálffy István a pedofilokról és a tömeggyilkosokról beszélni. 

Ciki kijelentés

A nagy tévés tehát csúnyán csőbe húzta saját magát, a beszélgetés végén meg is jegyezte, hogy „legközelebb jobban fel fogok készülni.” Erre a HírTV-nél biztosan nem lesz lehetősége, mert információink szerint már adás közben „forró lett a levegő a vezérlőben”. Pálffy ellenlábasai állítólag azonnal begyújtották a rakétákat és lényegében azonnal kicsinálták a nagy tévést. Nem volt nehéz, mert Pálffy kijelentése, valóban ciki egy magára valamit is adó tévé számára, így lényegében senki sem sajnálkozik Pálffy villámgyors távozása miatt.

Botrányos távozás

Pálffynak nem a mostani botrányos távozása volt az első balhés ügye. A bíróság jogerős döntése nyomán Pálffy Istvánnak kamatokkal együtt mintegy 20 millió forintot kell fizetnie a TV2-nek még 2005-ben, mert három évvel korábban, 2002-ben váratlanul otthagyta a Tényeket és átigazolt az MTV-hez.

Beperelték Pálffy

Pálffy István azért távozott 2002-ben a TV2-től, mert úgy ítélte meg, hogy a csatorna súlyos szerződésszegést követett el, amikor Bárdos Andrást szerződtette a Jó estét Magyarország című műsor vezetésére, ezért fölmondott és az MTV-hez igazolt. A TV2 viszont beperelte Pálffyt, amiért egy másik csatornánál kezdett hírműsort vezetni és ezt tiltotta a szerződése.

20 milliót kellett fizetnie Pálffynak

A TV2 tízmillió forint kötbért és kártérítést akart bevasalni a tévésen. A Fővárosi Bíróság döntésében a kötbért nem tartotta jogosnak, de a kártérítési igényt igen, ezért kötelezte a műsorvezetőt a 14 millió forint plusz kamatainak megfizetésére, így a végösszeg a húszmillió forintot is elérheti. 

Havi 2,4 milliót keresett Pálffy 2003-ban

Rudi Zoltán, a köztévé akkori elnöke a Magyar Nemzetnek akkor azt mondta, kizárt, hogy az MTV egyetlen fillért is átvállaljon Pálffy adósságából. Emlékeztetett rá: tévéelnök elődje olyan szerződést kötött a műsorvezetővel, amely alapján havonta 2,4 millió forintot vihetett haza.

Bukta után nem fizetnek?

Pálffy 2002-ben tehát mesés fizetésnek számító 2,4 milliót keresett havonta. A sajtópletykák szerint a HírTV-ben havi 3 millióért vállalt szereplést. Az első műsorának buktája után vélhetően egy fillért sem fog látni a HírTV-től.

Politikusként is leszerepelt

Pálffy politikai karrierjének sem volt túl szép vége. A tévézés után KDNP-s országgyűlési képviselő lett belőle, aztán onnét is továbbállt. A folyósói pletykák szerint túlzottan szertett inni. Ezután írországi nagykövet lett, végül onnét is idő előtt kellett távoznia, még Áder János mentette fel villámsebességgel. Úgy tűnik Pálffy eddig minden balhéját megúszta valahogy, vélhetően ebből is majd kimászik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Pálffy István – Forrás: YouTube/HírTV