Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt medvét láttak a minap Pest megyében, Acsa település közelében. Ma pedig már arról jött a hír, hogy Aszódnál tűnt fel az állat.

Tegnap bukkant fel először

Mint megírtuk Acsa területén medvét észleltek a minap, erről a község Facebook oldalán számoltak be, s arra kérték a lakosságot, hogy körültekintően járjanak a határban és az erdőben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fontos

Ezen túlmenően a település illetékesei arra kérnek mindenkit, akinek ismerőse erdőjáró (gombász, erdész, stb.), sürgősen értesítse, hogy ne menjen az erdőbe, illetve azonnal hagyja el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Most Aszódnál tűnt fel

A medve úgy tűnik folyamatos mozgásban van, ezúttal Aszód környékén látták. A város honlapján azt írják: Aszód határában észlelték a medvétAz aszódi vadásztársaságtól kapott információk szerint a környéken kószáló medve ma kora hajnalban az aszódi temető közelében időzött. Egy vadkamera felvételei alapján kétséget kizárólag beazonosították az állatot, ami több mint két órát töltött a helyszínen.”

Erre kérik a lakosságot

“Kérjük a lakosságot, hogy elsősorban a Hosszúvölgy irányában (de lehetőség szerint a többi külterületen is) semmilyen mozgással ne zavarják meg a mackót: ne kiránduljanak vagy kocogjanak, kutyát ne sétáltassanak arrafelé.”

Itt a teljes poszt:

Aszód határában észlelték a medvétAz aszódi vadásztársaságtól kapott információk szerint a környéken kószáló medve ma…

Posted by Aszód Város on Thursday, May 26, 2022

Tavaly nyáron Nagytarcsa közelében láttak medvét

Amint azt a BudapetKörnyéke.hu is megírta barnamedvét fényképeztek le Budapest határától néhány kilométerre, Isaszeg és Nagytarcsa közelében, az eset még tavaly nyáron történt.

Vadkamerák

Mint ahogyan arról akkor beszámoltunk Isaszeg külterületén, a szántóföld és az erdő határán magányosan kóborló barnamedvéről érkezett fotóval kiegészített lakossági bejelentés a Pilisi Parkerdőhöz. A medve mozgásának nyomon követése érdekében a Pilisi Parkerdő Zrt. – egyeztetve a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósággal – vadkamerákat helyezett ki. 

Kapcsolódó:

„Komótosan ballagott át a medve az úton Nagytarcsa felé” – mondta a férfi, aki közelről látta a brutálisan nagy vadállatot, közben máshol is medveriadót fújtak Budapest környékén

Mit tegyünk, ha medvével találkozunk és nincs köztünk rács?

A medve alapvetően békés természetű és csak nagyon ritka esetben kerül sor az emberrel való konfliktusra. Amennyiben medvét látunk, ne közelítsünk hozzá, legyen bármilyen korú az állat. A bocsok megközelítése leggyakrabban az anyaállattal való találkozást is magával vonja. Ne tegyünk hirtelen mozdulatot, kerüljük a szemkontaktust és lassan, hátrálva távolodjunk el a helyszínről. Ha olyan területen járunk, ahol medve is előfordulhat, érdemes nappal, társaságban és beszélgetve közlekedni, a zajt a legtöbb esetben elkerülik az állatok. Az erdőben való sátrazáskor az élelmiszereket mindig a tábortól távolabb eső fára függesszük fel, kerüljük az erős illatú élelmiszereket és a maradékot mindig szagmentesen csomagoljuk el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció