Embert gázolt egy vonat Balatonkenesén kedd délután kettő körül, a vonalon vonatpótló autóbuszok közlekednek.

Itt történt

A baleset a 71-es főút mellett, a Szilvamag magánút közelében történt. A szerelvényen nagyjából hatvan-hetven ember utazott. Nekik a vonatpótló buszra történő átszállásra a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók segítenek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy késések

Déli pályaudvarról Balatonfüredre 11:30-kor elindult Vízipók InterRégió (IR 19714) Csittényhegy közelében elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig – várhatóan a délutáni órákban – Csajág és Balatonkenese között nem közlekedhetnek a vonatok. Az észak-balatoni Csajág és Balatonkenese között pótlóbuszok szállítják az utasokat, jelentősen hosszabb eljutási időkre kell számítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Buszozzanak inkább!

Alternatív eljutási lehetőségként a MÁV azt javasolja, hogy a veszprémi vonal járatait vegyék igénybe, ahonnan a Volánbusz járataival utazhatnak Veszprém és Balatonalmádi (7333; 7341), valamint Veszprém és Balatonkenese (7323; 7324) között. A Budapest—Veszprém vasútvonalon, valamint a Volánbusz fent említett járatain a vasúti jegyek és bérletek a korlátozás végéig érvényesek.

Gázolt a Cívis InterRégió

Vasárnap újabb tragédia történt a vasúton: a Nyugati pályaudvarról 22:28-kor Debrecenbe elindult Cívis InterRégió 23 órakor Hosszúberek-Péteri megállóhelynél elütött egy embert. A helyszínelés befejezéséig Üllő és Monor között a vonatok csak egy vágányon közlekedtek, a ceglédi vonalon 10-30 perccel megnőtt az éjszakai vonatok menetideje.

Gázolás Káposztásmegyernél

A BudaPestkörnyéke.hu elsőként számolt be a péntek délutáni halálos balesetről is: a Nyugati pályaudvarról 17:08-kor Szobra elindult Z70-es vonat Káposztásmegyernél elütött egy embert, aki a balesetben életét vesztette. A vonat utasait a katasztrófavédelem segítségével szállították át a következő G70-es vonatra.  

 Egy vágányon közlekednek

A baleseti helyszínelés miatt Rákospalota-Újpest és Dunakeszi között a vonatok csak egy vágányon közlekedtek, a szobi vonalon 15-30 perccel volt hosszabb a menetidő és járatkimaradásokra kellett számítaniuk az utasoknak. A helyszínelés 20 óra körül ért véget.

Menetrendváltozás

A történtek miatt a Nyugati pályaudvar és Vác közötti S70-es vonatok nagyrésze nem közlekedett, helyettük a Z70-es vonatok ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megálltak. A Budapest és Vác közötti utazásokhoz javasolt a veresegyházi vonalon közlekedő vonatokat igénybe venni, ott zavartalan a vonatforgalom – írja a Mávinform.

Halál az üllői állomáson

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról áprilisban, hogy több szemtanúja volt annak a tragikus esetnek, amely az üllői vonatállomáson történt: az arra közlekedő vonat halálra gázolt egy helyi férfit. Az üllőiek szerint biztosan öngyilkosság történt, ugyanis a férfi önszántából feküdt a sínekre.

Szemtanúk is voltak

Mivel az eset fényes nappal történt, így több szemtanú is volt. Elmondták, hogy a férfi egészen egyszerűen fogta, lesétált a sínekre, és lefeküdt, pontosan azelőtt, hogy a tehervonat berobogott volna az állomásra.

Nem lehetett rajta segíteni

A férfin nem lehetett segíteni: mivel az utolsó másodpercben került a közelgő szerelvény alá, így a vonatnak már esélye sem volt megállni, sem a körülötte állóknak segíteni. Az egész szörnyűség pillanatok alatt lezajlott.

A helyiek jól ismerték az áldozatot

S. Attila az elmúlt években hajléktalanként élt. A helyeik azonban szerették a férfit, mint mondták: soha, senkinek nem ártott, mindenki kedves és segítőkész embernek ismerte. Azonban, mint mondták, tragédiákkal tarkított éveket tudhat maga mögött.

Mindenkinek segített

Bárki kérhetett bármit tőle, Attila azonnal rohant segíteni. A környéken tudták, hogy hajléktalanként él, és sokan igyekeztek neki segíteni. Ő soha, senkinek nem ártott, és nem a munkakerülés vagy éppen a lustaság miatt jutott el idáig, mondták róla.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció