A Blaha Lujza tér egyik emblematikus eleme, a 60-as évek óta működő gomba alakú szökőkút új fémszerkezete a helyére került – számolt be a Budapesti Közlekedési Központ.

Készülnek a szökőkutak

A BKK azt írja a közösségi oldalán, hogy a Blaha Lujza tér felújítási munkálatai a tervek szerint haladnak. Készülnek a szökőkutak szerkezetei és vízgépészete.

Várják az új fákat

A növénykazettákban elkezdődött a talajcsere az új fák ültetése érdekében.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Zajlik a földmunka

Zajlik a buszmegálló kialakítása és a csomópontban a járdaépítés, valamint elkészült a Márkus Emília utca burkolatépítéséhez szükséges földmunka.

Vásárolni azt lehet

A felújítás alatt az Europeum bevásárlóközpont és a Corvin Áruház zavartalanul üzemel. A megközelítést a kialakított gyalogosfolyosók biztosítják, az Europeum autóval a Somogyi Béla utcából nyíló parkolóházból is elérhető.

Képek a munkálatokról

Felújítják a Somogyi Béla utcát is

November 18-án a józsefvárosi képviselő-testület utca felújításáról döntött. Azért léptek ők, mert a főváros elhagyta volna a projektből ezt a munkát. A kerületnek ez 220 millió forintjába kerül.

Erről az utcáról van szó

A főpolgármester megdobált munkásokról beszélt

Szeptember elején Karácsony Gergely meglátogatta a munkálatokat: „a Fidesz lakájmédiája azt hazudta harsogva, hogy az itt dolgozó munkások csak lazsálnak, emiatt tegnap pár eltévelyedett ember inzultálta is a dolgozókat.” – mondta akkor a főpolgármester a videójában és megvédte a dolgozókat.

A részletes cikk

Címlapfotó: BKK