Gazdára talált minden idők legnagyobb magyarországi eurojackpot-nyereménye! Egy magyar játékos mintegy bruttó 30 milliárd forintot nyert, amivel rögtön be is kerülhet a száz leggazdagabb honfitársunk közé.

A nyerő számok

Péntek este húzták ki az Eurojackpot nyerőszámait, amelyek az 50-es számsorból a 6, 8, 13, 21, 32 számok voltak, a 12-es számsorból pedig a két szám a 3-as és a 6-os volt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Több mint 30 milliárdot nyert

Egy Magyarországon feladott szelvényen pedig épp ezek a számok szerepeltek, így a szerencsés nyertes 75 781 millió eurót nyert, ami forintban kifejezve 31 milliárd forint feletti összeg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Új rekord

A Szerencsejáték Zrt. azt is közölte: a szerencsés nyertes minden idők legnagyobb hazai eurojackpot-nyereményét viheti majd haza, ha jelentkezik a nyereményért. A részletes táblázatból pedig az is kiderült, hogy két játékos volt Magyarországról, akik 5+1 találattal rendelkeztek, és ezzel 746 ezer eurót nyertek, ami 313 millió forintnak felel meg.

Gazdag múlt

Elsőként a 2017. február 10-i sorsoláson nyert először egy magyar játékos bruttó több mint 22 millió eurót, azaz közel bruttó 7 milliárd forintot vihetett haza. A második hazai nyertesre még több mint 2 évig, egészen pontosan 2019. november 22-ig kellett várni. Ekkor Európában hárman is helyesen tippelték meg az az 5+2 nyerőszámot, közülük az egyik egy magyar játékos volt.

Tavaly is jól járt valaki  

A 2021. január 29-i sorsoláson nyert a harmadik magyar játékos Eurojackpoton. Egyetlen telitalálatos szelvényt adtak fel, ami akkor bruttó 4 milliárd forintnyi nyereményt jelentett – összegezte a társaság.

90 napja van

A mostani nyertesnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható.

Ez a fő tennivaló

A szerencsés játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Személyes azonosítás után kifizetés

Ezt követően személyesen is azonosítják a nyertest, valamint megvizsgálják az eredeti szelvény érvényességét és hitelességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Ugrás a TOP100-ba

A szerencsés tippelő a nyereményével bekerül a 100 leggazdagabb magyar közé: a napi.hu idei százas listájára ugyanis 12,7 milliárd forint volt „beugró”. A listát továbbra is Mészáros Lőrinc vezeti, Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója után a harmadik helyre Felcsuti Zsolt került.

Nem aprózta el

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy botrány tört ki egy fővárosi lottózóban. Egy zuglói férfi úgy döntött, nagyban fog játszani. A szóban forgó személy 956 szelvényt szeretett volna feladni Zuglóban, ami nem aratott osztatlan sikert a sorban állók körében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció