Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta 85 éves korában meghalt Csűrös Karola, a Szomszédok című sorozat legendás színésznője. A művésznő a férje, Horvát Ádám halála óta magányosan élt a 13. kerületi otthonában, gyakorolatilag ki sem mozdult onnan.

A Madách Színház tagja lett

A színésznő halálhíréről elsőként a Madách színház számolt be, ugyanis Csűrös Karola a társulat tagja volt. A főiskola után először a győri Kisfaludy Színházba került, 1962-től pedig a Madách Színház tagja lett. A Wikipedia szerint a kezdeti naiva-szubrett szerepkörből hamarosan érett karakterszínésszé vált, alakításaira pedig az alapos kidolgozottság jellemző. Több filmben és televíziójátékban is szerepelt. Ismertebb alakításai közé tartozik az Úri muri Rozikája vagy az Ahogy tetszik Céliája. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kapcsolódó:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A Szomszédok tette ismertté

Országosan legismertebbé az 1987-ben indult kultikus teleregény, a Szomszédok Etusának szerepében vált.Eleinte nem is értettem, mit akarnak, amikor ordítoztak utánam a gyerekek az utcán, hogy “tyúkanyó, tyúkanyó”. Aztán megszoktam, hogy hiába van rossz napom vagy sietős dolgom, mindenkit végig kell hallgatnom, aki a legszemélyesebb élményeivel állít meg az utcán, nem is engem, hanem Etust– mondta a szereppel járó népszerűségről.

Férje rendezte a Szomszédokat

A Szomszédokat 2019-ben elhunyt férje, Horváth Ádám rendezte. Lányát Frajt Edit, unokáját Ábel Anita alakította. Etus vejét pedig Kulka János játszotta.

Örökre Etus maradt

Örökre mindenki számára Etus maradt, talán azért, mert ő maga volt a kedvesség, a gondoskodás, az életigenlés és a humanizmus – emlékszik a színház Csűrös Karolára, akit a saját halottjának tekintenek. “Karcsika, sosem felejtünk el.” – búcsúztak tőle.

Kapcsolódó:

Nemrég ünnepelte születésnapját

Csűrös Karola nemrég ünnepelte 85. születésnapját, amelynek kapcsán nemrég azt nyilatkozta, hogy sokan köszöntötték, de a családi ünneplést pár nappal el kellett halasztani, mert nem érezte jól magát.

Megromlott az egészsége

Megromlott az állapota A színésznő egészsége az utóbbi időben nagyon megromlott. Férje halála után már alig mozdult ki a lakásából.

Sokszor volt szomorú

„Sajnos sokszor vagyok szomorú, de hát milyen is lennék? Elveszítettem életem szerelmét, Horváth Ádámot, nem tudok járni… Sok örömre nincs okom, persze erre mindig rácáfolnak a szeretteim, a barátaim, akik tartják benne a lelket” – mondta nemrég a Blikknek.

Ez is érdekelhet:

Idegenre hagyhatta a vagyonát?

Csűrös Karoltá december 7-én helyezték végső nyugalomra, a temetést követően azonban érdekes információk láttak napvilágot. A Bors azt írja, hogy a színésznő nagy eséllyel egy idegenre hagyhatta a vagyonát. A portál cikke szerint a színésznő olyan közelt került ehhez az illetőhőz, hogy végül jóbarátok lettek, így nem kizárt, hogy a hagyatékól is részesül.

A mesés hagyaték

A hagyaték számtalan tévés és színpadi ereklye, továbbá egy angyalföldi, Dunára néző, örök panorámás ingatlan, melynek piaci értékes közel 200 millió forint. Mint azt a lap írja Csűrös Karolának nem született gyermeke, vér szerinti rokona nincs, az öröksége a jog szerint Horváth Ádám unokáira szállna. Ha a színésznő nem rendelkezett volna másképp. Arról, hogy kiről lehet szó egyelőre rejtély. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Csűrös Karola – Forrás: RTL Klub