Szilágyi István fia hétfőn azt állította a bíróságon, hogy apja támadt rá a tragikus éjszakán, ő csak önvédelemből ütötte meg apját. Sz. Péter azt is mondta, hogy semmire nem emlékszik, de az ominózus éjszakán valaki járhatott a házba, mert ő is megsebesült.

Elkezdődött a per

Hétfőn az előkészítő üléssel megkezdődött a Fővárosi Törvényszéken annak a különös kegyetlenséggel, és bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberöléssel vádolt Sz. Péternek a büntetőpere, aki tavaly májusban egy kalapáccsal verte agyon az édesapját, a színész Szilágyi Istvánt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Nem ismerte el bűnösségét

A vád felolvasása után a színész fia nem ismerte el a bűnösségét. Vallomásában azt állította, édesapja támadt rá, elmondása szerint Szilágyi Istvánnak hisztérikus rohama volt, ő pedig csak védekezett, ezért ütötte meg.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Állítja, apja fojtogatta

A férfi azt mondta, aznap este apja zajongására ébredt, azt hitte, valaki van a házban, ezért ment át a szobájába. Azt állítja, Szilágyi István ekkor támadt rá, a szemébe mart és fojtogatta, mert szerinte nem ismerte fel.

Védekezni akart

Sz. Péter azt mondta, hogy ő csak védekezni akart, ezért felkapott egy tárgyat, és azzal ütötte meg az apját. Azt is állítja, hogy valaki ellökhette hajnalban, mert a fején hátul talált egy sebet, ami traumát okozhatott nála, ezért eshetett ki az emlékezetéből az a pár perc, amikor az apja a verés közben meghalt.

Egy idegen ölhette meg az apját

Szilágyi István fia azt monda a bíróságon, hogy valaki elbújhatott a házban, és szerinte ez az az ember, aki leüthette, és az apját is ez az illető ölhette meg.

Életfogytiglant kértek rá

A Főváros Főügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat ítélje életfogytig tartó fegyházbüntetésre, illetve tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A tárgyalás októberben folytatódik.

Korábban már elítélték

Sz. Pétert a gyilkosságot megelőzően már két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték édesapja bántalmazásáért. A Fővárosi Törvényszék a 2018. júliusi, másodfokú döntést ismertető közleménye szerint 10-15 alkalommal ütötte meg Szilágyi Istvánt, akinek nyolc napon túl gyógyuló sérülést okozott. A színész ezután is kiállt a fia mellett, és a tárgyaláson igyekezett enyhébb büntetést elérni számára. A gyilkosság az ítélet után egy évvel történt.

Tavaly májusban történt a gyilkosság

2020. május 3-án reggel 17. kerületi otthonukban Sz. Péter megölte 83 éves édesapját. A nyomozás adatai szerint Sz. Péter színész édesapját 7 és 8 óra között hosszú perceken keresztül bántalmazta, kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta, valamint mellkasát is megtaposta. 

A helyszínen meghalt

Szilágyi István végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe. Elfogása után a színész fiát zavart állapota miatt először kórházba vitték, majd gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették. 

Szüleivel aludt

A nyomozók rekonstruálták a tragédia napján, illetve az azt megelőző éjszakán történteket is. A nyomozás alapján Sz. Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, reggel pedig egy kalapáccsal támadta meg apját.

Jolika néni segítségéért ment

Sz. Péter édesanyja próbált segíteni férjének, de fiát nem tudta megállítani. Ezután egy közeli üzletbe sietett, és onnan kért segítséget. A boltosok értesítették a rendőrséget és a mentőket.

Nem volt pénzük gyógyszerre

A tragédia után Szilágyi István felesége elmondta, hogy fia állandó gyógyszeres kezelés alatt állt. A gyilkosság előtti napokban azonban a nehéz anyagi körülmények közt élő idős házaspárnak nem volt pénze fiúk gyógyszereire, emiatt nem váltották ki azt.

Meghalt Szilágyi István felesége

Tavaly ősszel lett hirtelen rosszul Szilágyi István felesége. Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy rosszindulatú tüdődaganata van. Jolika néni februárban halt meg egy fővárosi kórházban.

Megbocsájtott fiának

A tragédia napján azt nyilatkozta, hogy tudja, rosszat tett a fia, de ennek ellenére megbocsájtott neki. Hitt abban, hogy fiát kiengedik. Utolsó kívánsága is az volt, hogy még egyszer látni szerette volna Pétert, aki előzetes letartóztatásban van. A büntetésvégrehajtási intézet azonban az asszony temetésére sem engedte az édesapja megölésével gyanúsított Pétert. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Szilágyi István – Forrás: youtube.com