Másoknak kellett a helye, ezért nem dolgozik tovább az RTL Járai Mátéval, legalább is így gondolja a színész, miután a csatorna kirúgta őt. A Reggeli volt műsorvezetője azt mondja, ennek ellenére nem haragszik senkire. Az RTL nézettsége az utóbbi időben sokat zuhant, így nem csoda, hogy a vezetőség átalakítja műsorait. Néhány nappal ezelőtt derült ki az is, hogy ősszel az X- Faktort sem indítják el. 

Távozott Járai Máté

Amint arról korábban beszámoltunk, kirúgta az RTL Járai Mátét. A Reggeli műsorvezetőjének távozása nagy port kavart. Még Lakatos Márk is megszólalt az ügyben, szerintem „melegjogi tisztogatás folyik az RTL-nél”, miután őt is eltávolították tavaly ősszel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megújul a műsor

A csatorna közleményében ezt írta közleményében: „A műsor folyamatosan frissül, változik, ehhez pedig új struktúra társult januártól. A műsor hosszabb távú stratégiájának része, hogy új arcoknak, az eddigiektől eltérő nézőpontoknak és műsorvezetőknek adjon teret és lehetőséget. Az RTL ennek jegyében búcsúzik a szerkesztőség a közkedvelt színésztől”. Járaira továbbra is számítanak, de nem műsorvezetőként, hanem vendégként, írják.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fáj

„Fáj, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem, szerettem nagyon azokat a hajnalokat, a beszélgetéseket…ennyi volt Járai Máté reggelis műsorvezetése: 120 adás, ugyanennyi hajnali 4 es ébredés, többszáz beszélgetés, könnyek és nevetés!” – így reagált Járai Máté az elbocsájtására. 

„Másoknak kellett a helyem”

„Valamiért nem akarnak tovább dolgozni velem, másoknak kellett a helyem. Igazán komoly érvek nem hangzottak el, amikor közölték a hírt. Ez olyan, mint egy szakítás, ott sem kell feltétlenül megindokolni a döntést, csak elmondani azt”– erről is beszél Járai Máté a Best megazin legfrissebb számában. 

Nem haragszik senkire

A színész azt mondja, nem haragszik senkire a csatornánál.”Kölcsönösen kihasználtuk egymást a csatornával 2020 szeptemberétől, amikor Kírával szerepeltünk a Nyerő Párosban. Sokat köszönhetek az RTL-nek, nemcsak azt, hogy rengeteg érdekes, nagy tudású és tehetséges embert ismerhettem meg, akik közül sokakat ma barátomnak nevezhetek, hanem hogy szinte végig képernyőn voltam”. 

Visszautasított egy sorozatot

Járai Máté az interjúban felidézi, hogy amelyik műsorba hívták a csatornánál, mindenhová elment. Mindössze egy tévésorozatot utasított vissza. „A csatorna is jól járt velem, én is jól jártam, kimaxoltuk egymást”. 

Nem lesznek anyagi gondjai

Anyagi gondok elé nem néz a meg nem hosszabbított szerződés ellenére sem: „Jó érzés volt, hogy azt mondhattam a feleségemnek, veszünk egy repülőjegyet, és délután indulunk egy hosszú hétvégére. És bár nem vagyok egy herdáló típus, nem lesznek kenyérgondjaink Kírával. Nem kell szorosan összehúzni a nadrágszíjat, de most anyagilag nem lehetek merész sem. Lehet, hogy majd olyan munkákat is el kell vállalnom, amit nem szerettem volna, de ez sem baj, milliók teszik ezt ebben az országban”. 

Változások az RTL-nél

Nagy változások vannak az RTL háza táján. A múlt héten derült ki, hogy leveszik a képernyőről az X-Faktort, helyette egy másik tehetségkutatót indítanak. Járai Máté után pár nappal pedig Szabó Zoltán marketing igazgató is távozott a csatornától. 

Kapkodnak a vezetők? 

A jelentős változások hátterében az állhat, hogy iparági hírek szerint jelentősen csökkent az RTL nézettsége, a TV2 pedig átvette a vezetést. Ez érzékenyen érintheti az RTL bevételeit, ha valóban így van, akkor érthető az RTL vezetőinek kapkodása. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: