A kerékpárok egyik, ha nem a legfontosabb alkatrésze az abroncs. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetni a kiválasztására. Ehhez azonban azt is meg kell határozni, hogy pontosan milyen körülmények között akarjuk használni a biciklit. A városi-trekking kerékpárgumi talán az egyik legtöbbször látott változat a hétköznapokban.

Hétköznapi megoldások hétköznapi használatra

A tapadas.hu városi-trekking kerékpár gumi kínálatából könnyedén beszerezhetőek a szükséges abroncsok. Ezeket a gumiabroncsokat leginkább városi közlekedésre tervezték, de az egyszerűbb terepeken is jól tudnak teljesíteni.

A kialakításuk elég univerzálisnak mondható, mivel egy városban számtalan körülménnyel lehet találkozni. Megfelelő tapadással kell rendelkezniük esőben, száraz időben és rossz minőségű kerékpárutakon is. Könnyebb terepeken, murvás úton is jól teljesítenek.

A gumi profilja közepesen simának számít, hogy jobb legyen a gördülési hatékonysága, valamint megfelelő sebességgel tudjunk haladni az aszfalton. Természetesen a felülete nem teljesen sima, a barázdák és a mintázat azért találhatók rajta, hogy nedves, esős körülmények között is ideális legyen a tapadás.

Ezek a speciális gumik különböző méretben kaphatóak, hogy minden kerékpárhoz megtaláljuk az ideális változatot. Fontos, hogy a megfelelő méret kerüljön fel a biciklire, mivel csak így lesz kényelmes és stabil a kerékpározás. Ha szélesebb gumit választunk, akkor nagyobb lesz a stabilitás, ezzel szemben keskenyebb gumival nagyobb sebesség érhető el.

A városi-trekking kerékpár abroncsa magasabb teherbírással rendelkezik, mivel hosszabb távon használják, mint például egy országúti kerékpárt. Ez még azonban nem jelenti azt, hogy mindegy, melyiket választjuk.

Minőségi abroncs a legjobb márkák gyáraiból

Ha trekking kerékpár gumijáról van szó, akkor érdemes a Vee Rubber, Mitas és Continental termékeit keresni. Széles profil, nagy méretválaszték, változó hatékonyságú defektvédelem és többféle szín: ez mind elérhető a minőségi gyártók kínálatában. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen gumi kerül fel a kerékpárra, mivel az az egész használatot meghatározza.

Ha egy olcsó megoldást használunk, azzal nem lesz megfelelő a tapadás, nehezen fogunk kanyarodni, megállni, rossz választás esetén pedig esős időben hajlamos megcsúszni a kerékpár, ami akár balesethez is vezethet.

Rendszeresen ellenőrizzük a gumi állapotát!

Mivel a kerékpárabroncs folyamatosan használatban van, pláne városi-trekking esetén, erősen ajánlott bizonyos időközönként megnézni, hogy található-e rajta valamilyen sérülés. Ezt általában minden nagyobb tekerés előtt vagy után tegyük meg, nehogy menet közben érjen minket egy kellemetlen meglepetés.

Ha az elhasználódás jeleit véljük felfedezni, akkor jobb minél hamarabb beszerezni egy új gumit, és végrehajtani a cserét. Egy minőségi abronccsal az egész kerékpározás élménye sokkal jobb lesz, és garantáltan nem ér minket semmilyen probléma használat közben.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: tapadas.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.