Népszerű Budapest környéke a két legnagyobb párt körében. A Fidesz-KDNP pártszövetség tegnap Esztergomban, a Demokratikus Koalíció ma Zsámbékon tartott összejövetelt az országgyűlési képviselőknek és a belső kör embereinek. Munkatársunk véletlenül futott össze Gyurcsány Ferenccel, a zsámbéki szállodában. Láthatóan a DK vezére lefogyott és lazán, tornacipőben nyomta a sódert, tegnap Orbán Viktort zakóban fotózták le Esztergomban.

A Fidesz Esztergomban nyomult

Bedurrant a nagypolitika az agglomerációban, egymás után tartják belsős összejöveteleiket a magukra valamit is adó pártok. Tegnap az esztergomi Grand Hotelben jött össze a Fidesz-KDNP pártszövetség parlamenti képviselőcsoportja és a párt holdudvara. Este meghallgatták Orbán Viktor iránymutatását arról, mi lesz a fő politikai csapásirány az előttünk álló fél évben, az Európai Parlamenti és önkormányzati választásokig. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az ellenzék vezető pártja Zsámbékon ült össze

A legnagyobb ellenzéki párt, a DK legfontosabb politikusai, országgyűlési képviselői, választmányi tagjai is összejöttek, hogy kitalálják merre lesz az előre az őszi-téli politikai szezonban. A DK is az agglomerációt választotta, a budai oldalon Zsámbékot. A helyszín különösen érdekes.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Polgárőröket hívták az ellenzéki politikusra

Zsámbékon és a környező településeken nagyon erős a Fidesz befolyása. A 2022-es országgyűlési választások kampányában az egyik Zsámbékkal szomszédos településen annyira nem látták szívesen a térség ellenzéki országgyűlési képviselő-jelöltjét, Szél Bernadettet, hogy még a polgárőröket is kihívták, amikor megjelent a településen.

Zárt körben a DK

Most Zsámbékon a négycsillagos Szépia Bio és Art Hotelben jött össze a magyar ellenzék legnagyobb és legbefolyásosabb pártja, a Demokratikus Koalíció. Vélhetően ők is azért találkoztak kötetlen körülmények között, hogy az elkövetkező időszak nagy kérdéseiről beszéljenek zárt körben, egymás közt.

És akkor betoppant Gyurcsány

A BudaPestkörnyéke.hu egyik munkatársa éppen menüebédre ugrott be a zsámbéki szálloda bárki előtt nyitva lévő éttermébe. Elmondása szerint mindig finom, ár-érték arányos a menü, nagy adagot adnak és udvarias a kiszolgálás. „Éppen leültünk az asztalhoz, amikor mellettünk lévő függöny mögül váratlanul betoppant az étterembe Gyurcsány Ferenc és az árnyékkormány. Az asztalunk mellett elhúzott függöny egy különterem ajtaját takarta, ott üléseztek a DK tagjai. A pártvezért egymás után követték a DK ismert és kevésbé ismert emberei, lényegében a teljes árnyékkormány és a holdudvar ott volt” – mesélte munkatársunk.

Sok édességet evett Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc kék pólóban, farmerben és Converse tornacipőben volt, felesége, Dobrev Klára sportosan elegáns fehér zakóban érkezett ebédelni. Az alábbi képen Molnár Csaba, Oláh Lajos, Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc ülnek egy közös asztalnál. A beszámoló szerint Gyurcsány feltűnően sok édességet evett, talán később lemozogta a kalóriákat a wellness szállodában. A DK vezére nemrég azzal került be a hírekbe, hogy lefutotta a WizzAir Budapest félmaratont. Láthatóan tényleg sportol, hiszen meglepően sovány lett.

Ebédelnek a DK-sok

Slampos polgármester

A zsámbéki szállodában munkatársunk látta még Kálmán Olgát, az állítólag trendin felöltözött főpolgármester-helyettest, Bősz Anettet, a zakóban nyomuló Varju Lászlót, Gy. Németh Erzsébetet, Komáromi Zoltánt és a 11. kerület, Újbuda – a beszámoló szerint – kissé slampos polgármesterét, László Imrét.

Gyurcsány kiült a teraszra

Az alábbi képen az látszik, ahogy Gyurcsány Ferenc az ebéd után kiült a szálloda teraszára és laptopján e-maileket olvasott, talán még a Facebookot is átpörgette. Közben mások telefonáltak, kávézgattak, egymással beszélgettek, láthatóan nem siettek sehová, volt olyan politikus, aki kis gurulós böröndöt húzott maga után, tehát a DK-s dzsembori nem csupán egynapos esemény.

Laptopozik a pártelnök

Nagy hagyománya van az ilyen pártbuliknak

A tavaszi és őszi politikai idényt indító pártösszejöveteleknek nagy hagyománya van Magyarországon. A kormánypártok ugyanúgy összerántják a tagság befolyásos embereit, mint a fontosabb ellenzéki pártok, hogy átbeszéljék az előttük álló kihívásokat, ügyeket, folyamatokat és eldöntsék mivel tematizálják az elkövetkező hónapokban az országos közbeszédet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Gyurcsány Ferenc és felesége a párttársaikkal Zsámbékon ebédelnek – Fotó: BPK