28 hónapja van kómában, az állapota visszafordíthatatlan annak a nőnek, aki megsérült abban a balesetben, amikor a közútkezelő autójába hajtottak az M5-ös autópályán. A sofőr barátja szörnyethalt. A vizsgálatok kiderítették, a gépkocsit vezető férfi hibázott.

Figyelmetlen sofőr

Szörnyű baleset történt több mint két évvel ezelőtt az M5-ös autópályán, Újhartyán közelében. Egy Suzukit vezető férfi figyelmetlen volt, száz km/órás sebességgel csapódott egy útkarbantartó teherautóba, annak ellenére, hogy az messziről látható volt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szétszakadt a Suzuki

A brutális ütközés után a kocsi szinte szétszakadt. Az autó eleje lényegében eltűnt, tetejét méterekkel arrébb találták meg. Az anyósülésen utazó 48 éves férfi azonnal szörnyethalt, négyen pedig megsérültek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

28 hónapja kómában

Egy 40 év körüli nő azóta sem tért magához. 28 hónapja van kómában, állapota visszafordíthatatlan

Barátját vitte volna munkába

A Suzuki négy fős társasága a végzetes napon, 2021 májusában Békésből indult a fővárosba. A sofőr az egyik barátját vitte volna munkába. Hozzájuk csatlakozott egy pár. Mindannyian 40-50 év körüliek voltak – tudósított az RTL Híradó.

Felfüggesztett börtönbüntetést kaphat

A vádlott figyelmetlensége miatt nem vette észre a karbantartók leállósávban lévő sárga színű, megkülönböztető jelzéssel ellátott gépkocsiját és nagy sebességgel csapódott bele. Az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta ellene.

21 közútas vesztette életét

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy 2000 óta 21 közútkezelő hunyt el munkavégzés közben, többnyire figyelmetlen autósok miatt. Az ő tiszteletükre néhány hónapja egy 21 járműből álló konvoj indult a Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnökségéről az M0-s autóút alacskai pihenőhelyéig.

Közös emlékezés

Néhány évvel ezelőtt az M7-es autópálya Siófokhoz közeli részén, a töreki pihenőben alakítottak ki egy emlékhelyet azon közútkezelőknek, akik munkavégzés közben hunytak el. Azóta a kopjafa melletti réztábla nemrég betelt közutas dolgozók neveivel. Alig egy hete helyezték ugyanis örök nyugalomra a Közút 41 éves makói munkatársát, aki néhány hete hunyt el az M43-as autópályán egy tragikus balesetben. Erről ebben a cikkünkben írtunk mi is.

Így védik a közutasokat

A közlemény szerint a Magyar Közút 2018 tavaszán döntött úgy, hogy a fizikai, technikai védelem mellett egy kommunikációs kampányt indít „Biztonságunk az Ön kezében van!” címmel. Több éven át kegyes volt a közútkezelő munkatársaihoz a sors, de az elmúlt időszakban újra több tragédia is megrázta közösségüket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne Fotó: archív