Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt veszélyes drogosok és alkoholisták uralkodnak a Zuglóhoz és Kőbányához tartozó Örs vezér terén. Amióta a tér döbbenetes állapota a sajtó kereszttüzébe került, immár egy hónapja a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a térre, most pedig Zugló polgármestere, Horváth Csaba jelentette be, hogy innentől kezdve állandó lesz a fokozott rendőrségi jelenlét és a takarítás.

Az emberek biztonságérzete a tét

Zugló MSZP-s polgármestere, Horváth Csaba szerint az emberek biztonságérzete akkor javul, ha a közbiztonsággal a köztisztaság kéz a kézben jár. Marad továbbra is az állandó, kiemelt rendőri jelenlét az Örs vezér terén, ami azt jelenti, hogy három rendőrpáros van folyamatosan a téren – ezt jelentette be sajtótájékoztatón a kerület vezetője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korlátoznák a koncsmák nyitvatartását

A polgármester hozzátette: „Megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy korlátozzuk a téren található kocsmák nyitvatartását, késő este már ne lehessenek nyitva. És, hogy teljes legyen az emberek biztonságérzete, ezért a köztisztaságra is kiemelt hangsúlyt fektetünk a következő hónapokban. Ezért is állapodtam meg dr. Szabóné Müller Tímeával, az FKF Zrt. köztisztasági főigazgatójával, hogy összehangolt őszi nagytakarítást szervezünk Zugló fontosabb terein, útjain. Ezt ma az Örs vezér terén kezdtük.” – mondta a polgármester. Az erről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Drogosok, alkoholisták

Mint megírtuk a téren garázdálkodó drogos, alkoholista agresszív emberekről adott hírt augusztus elején a sajtó. Azt írták, szinte életveszélyes a metró bejárata, sokan inkább nagy ívben elkerülik a forgalmas teret. Az illetékes rendőrfőnök régóta tud a problémás emberekről, mégsem történt eddig jelentős változás. Most megemelték a rendőrségi készültséget a téren.

Megvertek egy járókelőt

A metró bejárata életveszélyes. Egyszer az egyik bedrogozott férfi egy véletlenszerűen kiválasztott, munkából hazaigyekvő járókelőt megtámadott és alaposan megvert a délutáni órákban, máskor pedig a reggeli órákban egy idős embert támadtak meg a metró bejáratánál, és őrjöngve bántalmazták, mígnem a füle vérezni kezdett. IDE KAPCSOLÓDIK: Szóváltásból verekedés: Ököllel ütötte áldozatát egy férfi az Örs vezér terénél

Mindenki fél tőlük

“Napi szinten ott vannak a bejáratnál, ordítoznak, fenyegetőznek, kéregetnek. Nem egyszer a metrón alszanak nappal, módosult tudatállapotban. A metró bejáratánál a katatón, zombi állapottól az őrjöngésig vegyes a skála, egy azonban stabil: majdnem mindennap ott vannak, és kortól nemtől függetlenül szinte mindenki fél tőlük” – írta az Index olvasója.

Drogosok az Örsön

Egy évvel ezelőtt már írtunk az Örs vezér terén őrjöngő drogosokról. Akkor az Árkáddal szemben, a négyszintes házak előtti parkban láttak egy férfit. Magán kívül volt, őrjöngött, ordibált, pörgött a hátán, aztán felkelt, összevissza tántorgott.

Megszólalt Zugló polgármestere

Az Örs vezér terét érintő ügy kirobbanásakor, augusztus elején már megszólalt Zugló polgármestere, Horváth Csaba szerint a megemelt rendőri jelenlét óta ugyan jobb a helyzet, de ahhoz, hogy ez tartós is maradjon, a két kerület összefogására lenne szükség. A polgármester azt mondta, az összesen hat illetékes szervezet kooperációját jogalkotói oldalról lenne érdemes végiggondolni.

Kőbánya polgármestere nem reagált

Az üggyel kapcsolatban az ATV kereste Kőbánya fideszes polgármesterét, D. Kovács Róbert Antalt, de nem kívánt válaszolni a kérdésekre, pedig az Örs vezér terének egy része Kőbányához tartozik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a friss bejelentés az Örsön

Kiemelt kép: Járőrök az Örsön – Forrás: Rendőrség