Hatalmas lángokkal égett egy társasház egyik lakása Debrecenben. A tűz pénteken este keletkezett, a többméteres füstoszlop az egész épületrészt beborította. Negyven embernek kellett menekülnie.

Zárlatos volt a hosszabbító

A karjában hozott ki egy kislányt egy lángoló társasházból egy tűzoltó Debrecenben péntek este. negyven lakó menekült – sokan pizsamában -, amikor feltételezhetően egy zárlatos hosszabbító miatt kigyulladt egy lakás. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Betörtek az ablakok

A tűzhöz a debreceni és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották a Libakert utcába. Az érintett lakás feletti két emelet erkélyei, klímaberendezései is a tűz áldozatául estek, a hőterhelés miatt az ablakok is betörtek.

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Nagy volt a füst

A katasztrófavédelem részéről azt mondták, hogy a lakás teljes terjedelmében égett, a tűzoltók három vízsugárral oltották a lángokat, illetve átvizsgálták az épületet, mert a lépcsőház füsttel telítődött.

Riasztották a lakókat

Az égő lakás bérlői nem voltak otthon, a szomszédok vették észre a tüzet. Azonnal segítséget hívtak. Ebben komoly szerepet vállalt az a fiatal nő, aki az RTL Híradójának elmondta: éppen a szemetet vitte le, amikor arra lett figyelmes, hogy nagy lánggal ég az egyik lakás. Futottak vissza a saját otthonukba, sorra bekopogtak a szomszédokhoz, hogy riasszák őket.

Akcióban a tűzoltók

Többen robbanást is hallottak, erre valaki a társasházból gyorsan elzárta a gázt és az áramot. Összesen 35 embernek sikerült kimenekülnie az épületből. Öt embert pedig a tűzoltók mentettek ki.

Jöjjön ki mindenki

A Debrecen Televízió stábjának nyilatkozó egyik lakó felidézte, hogy elkezdték verni az ajtaját azzal, hogy „jöjjön mindenki, jöjjön mindenki”. „Nem tudtam, hogy miért van ez. Utána azonban, amikor kinyitottam az ajtót, akkor mondták, hogy tűz van. A szomszéd házban égett, akkor szaladtam ki” – mondta az idős nő.

Még szombaton is szellőztették

Az épületet még szombaton is szellőztették, hogy a füstöt már ne lehessen érezni a lépcsőházban és a lakásokban. A kiégett lakás falai kormosak, az erkélyajtó kiszakadt a helyéről. Az RTL úgy tudja, hogy jelentős kár keletkezett a fentebbi lakásokban is. Háromból ki is kellett költözni, mert kitörtek az ablakaik, az erkélyek pedig rendkívül kormosak.

A gyerek már otthon

Információik szerint egy felnőttet és egy gyermeket szénmonoxid-mérgezés gyanúja miatt kórházba szállítottak. Úgy tudják, hogy a gyerek már elhagyta a kórházat. Azt még vizsgálják, mi okozhatta a tüzet, ahogy azt is, pontosan mekkora kár keletkezett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció