A 49-es villamos egy taxival karambolózott a Vámház körúton hétfő este. A szerelvény vészfékezett, de így sem tudta elkerülni az elé hajtó taxival való ütközést.

Kifogott a taxison a balra kanyarodás

A 9. Lónyay utcában autózott egy fiatalember taxijával a Vámház körút irányába, szerencsére utas nélkül. A lámpás kereszteződéshez érve balra nagy ívben, a Szabadság híd felé szeretett volna kanyarodni, melyet a jelzőtáblák szerint meg is tehetett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Szinte eltűnt a taxi eleje

Vészfékezett a szerelvény

A BudaPestkörnyéke helyszíni tudósítója szerint a lámpa már minden bizonnyal nem zöldet mutatott, a sofőr mégsem lassított. A Vámház körút Kálvin tér felé tartó forgalma előtt még át tudott csúszni, viszont a Szabadság híd felől lendületből érkező 49-es villamos előtt nem, hiába vészfékezett a szerelvény vezetője.

A TOP 3 legolvasottabb cikkünk ebben a témában

  1. Újraélesztés a rakparton, le kellett vágni a ruhát a balesetben megsérült férfiról
  2. Hatalmas lángokkal égett egy busz Dél-Budán, nem sok maradt belőle
  3. “Azóta se éjjele, se nappala nincsen” – rémálmai vannak annak nagymamának, aki nem állt meg a pirosnál, két unokája halt meg a balesetben

Hangos csattanás

A villamos hangos csattanással a taxi elejének bal oldalába rohant, visszalökve a Toyotát a Vámház körútra. A taxi eleje leszakadt, bal kereke kitört, a villamos pedig megállt a kereszteződésben.

Kitörött a villamos ütközője

Nem lett baja az utasoknak

A 49-esen utazók szerencsésen átveszelték a nem várt találkozást és a hirtelen, erőteljes fékezést, végül mindenki gond nélkül el tudta hagyni a szerelvényt az első ajtón keresztül.

A sofőrök is megúszták

A két jármű sofőrje is sérülések nélkül úszta meg a karambolt. A taxi sofőrjének a szondát is meg kellett fújnia, de az nem mutatott ki alkoholos befolyásoltságot.

A tanúkkal beszélnek a rendőrök

Fennakadások voltak a környéken

A környék forgalmában jelentős fennakadást okozott a baleset, nemcsak a villamosokat kellett pótolni, de a helyszínelés ideje alatt a 15-ös busz és a 83-as troli sem tudott továbbhaladni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Képek: A BudaPestkörnyéke.hu helyszíni felvételei – Fotó: Gombkötő Krisztián