A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a BRFK egyik főosztálya.

Bajban lehet a főápoló

Az eddigi adatok szerint egy fővárosi kórház főápolója hozzátartozóktól pénzt vett át egy idős asszony egyhavi – a társadalombiztosítás keretében a beteg számára egyébként ingyenes – kezeléséért.

Gyanúsítottként próbálták kihallgatni

A 45 éves főnővért a budapesti rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, a nő nem tett vallomást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy orvos is megbukott

Vesztegetés elfogadása bűntette miatt indítottak eljárást az ellen az orvos ellen, aki hamis orvosi igazolások kiállításával segítséget nyújtott börtönbüntetésre ítélt embereknek a büntetésük letöltésének elhalasztásában – adta hírül a police.hu.

Megbízhatósági vizsgálat

A rendőrségi beszámoló szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatot kezdeményezett egy Pest megyei kórház osztályvezető főorvosával szemben, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy hamis orvosi igazolásokat állított ki.

Elismerték, hogy bepróbálkoznak

Folytatódnak a megbízhatósági vizsgálatok az egészségügyben – tájékoztatta júniusban az NVSZ az MTI-t. A közlemény szerint az NVSZ megbízhatósági vizsgálatot folytatott egy budapesti kórház szív-, ér- és mellkassebészeti osztályának főorvosával szemben.

Van, aki helyből gyanús

A szolgálat jelezte, hogy ebben az esetben a vizsgálat elrendelésére előzetes kockázatelemzés alapján került sor. Úgy vélték ugyanis, hogy az orvos által betöltött munkakörben magas a kockázata annak, hogy a betegek – betegállományra jogosító hamis orvosi igazolás kiadása érdekében, anyagi előnyt kínálva – megvesztegessék.

Korrekt orvos

A vizsgálat során a főorvos a szolgálat tárgyalótisztjének vesztegetési ajánlatát visszautasította, ezért vele szemben a vizsgálatot befejezték – közölték. További friss hírek Budapest környékéről ide kattintva.

Idegesítően nyugtatnak

Az NVSZ fontosnak tartotta annak kiemelését, hogy aki a vizsgálat során teljesíti munkaköri kötelességét, és elutasítja a felkínált vesztegetési összeget, azt mindezek miatt nem érheti joghátrány.