A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a BRFK egyik főosztálya.

Bajban lehet a főápoló

Az eddigi adatok szerint egy fővárosi kórház főápolója hozzátartozóktól pénzt vett át egy idős asszony egyhavi – a társadalombiztosítás keretében a beteg számára egyébként ingyenes – kezeléséért.

Gyanúsítottként próbálták kihallgatni

A 45 éves főnővért a budapesti rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, a nő nem tett vallomást.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Egy orvos is megbukott

Vesztegetés elfogadása bűntette miatt indítottak eljárást az ellen az orvos ellen, aki hamis orvosi igazolások kiállításával segítséget nyújtott börtönbüntetésre ítélt embereknek a büntetésük letöltésének elhalasztásában – adta hírül a police.hu.

Megbízhatósági vizsgálat

A rendőrségi beszámoló szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat megbízhatósági vizsgálatot kezdeményezett egy Pest megyei kórház osztályvezető főorvosával szemben, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy hamis orvosi igazolásokat állított ki.

Elismerték, hogy bepróbálkoznak

Folytatódnak a megbízhatósági vizsgálatok az egészségügyben – tájékoztatta júniusban az NVSZ az MTI-t. A közlemény szerint az NVSZ megbízhatósági vizsgálatot folytatott egy budapesti kórház szív-, ér- és mellkassebészeti osztályának főorvosával szemben.

Van, aki helyből gyanús

A szolgálat jelezte, hogy ebben az esetben a vizsgálat elrendelésére előzetes kockázatelemzés alapján került sor. Úgy vélték ugyanis, hogy az orvos által betöltött munkakörben magas a kockázata annak, hogy a betegek – betegállományra jogosító hamis orvosi igazolás kiadása érdekében, anyagi előnyt kínálva – megvesztegessék.

Korrekt orvos

A vizsgálat során a főorvos a szolgálat tárgyalótisztjének vesztegetési ajánlatát visszautasította, ezért vele szemben a vizsgálatot befejezték – közölték. További friss hírek Budapest környékéről ide kattintva.

Idegesítően nyugtatnak

Az NVSZ fontosnak tartotta annak kiemelését, hogy aki a vizsgálat során teljesíti munkaköri kötelességét, és elutasítja a felkínált vesztegetési összeget, azt mindezek miatt nem érheti joghátrány.