Az Auchan visszahívta az egyik általa forgalmazott sajtot. A döntést azért hozták meg, mivel a szóban forgó élelmiszerben jelen lehet az Escherichia coli baktérium. Blokk nélkül is vissszafizetik a termék árát.

Erről a sajtról van szó

Az Auchan a MORBIER PDO sajtját vissza. A termék forgalmazója a lengyel Euroser Dairy Group. A visszahívott sajt minőségmegőrzési ideje 2023. november 19. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Blokk nélkül is vissza lehet vinni

Aki az Auchan valamelyik üzletébe visszaviszi ezt a sajtot, az visszakapja az árát. Ez még akkor is igaz, ha nincs már meg a blokk. A visszahívásról további információkat is közzétett a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ez vele a probléma

A sajtot az Escherichia coli baktérium lehetséges jelenléte miatt hívták vissza. A Nébih arra kér mindenkit, hogy ne fogyassza el az említett adatokkal rendelkező sajtot. A más minőségmegőrzési idővel rendelkező, azonos márkájú sajt kapcsán nem merült fel ilyen probléma.

A visszahívott sajt

Fotó: Nébih

Amit az Escherichia coli kapcsán tudni kell

Az Escherichia coli röviden E. coli néven ismert. A születés után néhány nappal megtelepszik a vastagbél nyálkahártyáján az E.coli, ahol fontos szerepe van a B- és K-vitamin termelése valamint a normális bélflóra egyensúlyának fenntartása kapcsán. A bélcsatornán kívüli szervekben viszont gennyes, gyulladásos kórfolyamatokat hozhat létre.

Az E. coli fertőzés veszélyei

Leggyakrabban hasmenéssel járó betegséget okoz az E. coli fertőzés, de okozhat hányingert, hányást és lázat is. A beteg só- és vízháztartása felborulhat. A betegek többsége egy vagy két hét után meggyógyul, ám rosszabb esetben vérzéses vastagbélgyulladás, trombotikus trombocytopéniás purpura vagy vesekárosodás is kialakulhat a fertőzés következtében.

Ezek is érdekelhetnek!

Nemrég egy másik terméket is visszahívott az Auchan

Az Auchan BiO Bulgur 500 grammos kiszerelésű változatát október 7-én hívták vissza. Ennek oka, hogy határérték feletti növényvédőszer-maradék lehet a termékben. Mindenkit arra kértek akkor is, hogy ne egye meg, vigye vissza a vásárlás helyszínére.

Erről a bulgurról van szó

Fotó: Nébih

Ezeket a termékeket kell visszavinni

Ebben az esetben több minőségmegőrzési idejű és tételszámú termék is érintett volt. A 2024.09.14-éig érvényes, 2205415 tételszámú termék mellett két másikat is visszahívtak. Az egyik az, amelyik 2024.11.18-ig áll el, tételszáma 2206066. A másik 2024.11.18-ig őrzi meg minőségét, ennek a tételszáma 2206660. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu