Vezetés közben állt le a légzése egy 60 éves férfinak a 10-es úton. Az arra autózók segítettek a magatehetetlen sofőrnek. A mentők kiérkezéséig ők tartották életbe a bajban lévő férfit.

Leállt egy 60 éves férfi szíve

Emberfeletti küzdelemnek lehettek csütörtökön tanúi a Pilisvörösvár felé közlekedők. Vezetés közben állt le a légzése annak a 60 év körüli férfinek, akit már az autósok emeltek ki kocsijából az úttestre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

A mentésirányító instruálta az autósokat

„Mentésirányítónk instrukciói alapján megvizsgálták a férfit, majd újraélesztésbe kezdtek. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták a küzdelmet, amihez hamarosan újabb és újabb egységek érkeztek segítségül” – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ez is érdekelhet

“Túlmegy már a barátságon” – megszólalt az a rendőrnő, aki megmentette rendőrtársa életét az újpesti késelésnél

Kórházba vitték

„Elhivatott bajtársaink, csaknem másfél órán keresztül küzdöttek teljes útzár mellett a férfi életéért, amit a bámészkodók türelemmel, reménykedve figyeltek. Végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a férfit, ahol azonnal további életmentő beavatkozásokat végeztek. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárja közleményét az OMSZ.

Vizsga közben állt le a szíve

Hétfőn írtunk arról, hogy egy budai főiskolán egy 34 éves nő életét a tanára és a diáktársai mentették meg. A hallgató vizsga közben lefordult a székről, ezt követően egyből a segítségére siettek. A nő nem lélegzett, így azonnal megkezdték az újraélesztését, ennek köszönhetően sikerült megmenteni az életét.

Egymást váltva küzdöttek az életéért

A fiatal nő nem lélegzett, ezért a diákok azonnal cselekedtek. Amíg valaki a közelben levő defibrillátorért szaladt, mások egymást váltva végezték az életmentő mellkasi nyomásokat.  

Sikerült újraéleszteni a nőt

Az OMSZ azt írta, hogy „a perceken belül kiérkező mentőegységek hamar átvették, majd több mint egy órán keresztül küzdöttek a fiatal hallgató életéért, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre is vezetett. A fiatal nőt végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők”.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/OMSZ