Lopás miatt nyomoznak és a lakosság segítségét kérik a kőbányai rendőrök. Egy férfi és két nő a Kőbánya-Kispest vasútállomáson álló, Nyíregyházáról Budapest Nyugati pályaudvarra közlekedő vonaton ellopott egy őrizetlenül hagyott táskát. A feltételezett elkövetőkről felvétel készült, cikkünkben mutatjuk a videót!

Ellopták az őrizetlenül hagyott táskát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 10. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi és két nő 2023. május 19-én 14 óra 40 perc körül a Kőbánya-Kispest vasútállomáson álló, Nyíregyházáról Budapest, Nyugati pályaudvarra közlekedő vonaton ellopott egy őrizetlenül hagyott táskát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Így segíthet

A feltételezett elkövetők valószínűleg nem sejtették, hogy az állomáson felvétel készült róluk. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 10. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a felvételen látható férfit és/vagy nőket felismeri, személyazonosságukkal, tartózkodási helyükkel vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a nap 24 órájában elérhető, 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, illetve a 112-es, díjmentes segélyhívó számon. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Felvétel az elkövetőkről

Forrás: police.hu

Szobrot lopott

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy lopás miatt keresi a rendőrség azt a férfit, aki két héttel ezelőtt kisétált egy óriási Szűz Mária-szoborral a terézvárosi templomból. A bűntettet kamera rögzítette.

Besétált a templomba

A rendőrség megosztott egy felvételt az oldalán, amelyben jól látszik, hogy egy férfi március 7-én 9 óra körül besétált egy 6. kerületi templomba. 

Hóna alá vette a szobrot

Az ismeretlen elkövető egy kis ideig a Szűz Mária-szobor mellett ácsorgott, majd kiemelte azt a tartójából, a hóna alá vette és kisétált vele a templomból. A hatósági leírás szerint egy fából készült szoborról van szó.

Pénzt akart lopni

Ugyancsak egy videófelvétel segítségével sikerült elkapni egy másik jómadarat. A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy a kőbányai rendőrök lopás kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. Egy férfi január 24-én 17 óra előtt pár perccel egy 10. kerületi mosoda fizetőautomatájából el akarta lopni a pénzt, így azt egy fejszével megrongálta. 

El akarta vinni a pénzt

Az illető arra számított, hogy kinyitja ezt a gépet, és megszerzi a pénzt belőle. Az automatában található pénz azonban elenyésző része lett volna annak, mint amekkora kárt okozott ezzel a tevékenységével, a gép ára ugyanis 7 számjegyű összeg is lehet. A mosógépnél a történtek után nem működött a készpénzes fizetés, így egy alkarészt ki kellett cserélni.

Elfogták az elkövetőt

A feltételezett elkövetőről felvétel készült, így a BRFK a férfi megtalálása érdekében február 16-án felhívást adott ki. A ferencvárosi rendőrök március 13-án elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható B. Krisztiánt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.  

Kiemelt kép: a kőbányai tolvajok. Fotó: police.hu