Jogtalanul és megtévesztő módon használják ismeretlen csalók online nyereményjátékukhoz az ALDI logóját, a 7000 forintos ALDI ajándékkártyát ígérő hirdetéshez az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt.-nek nincs köze – közölte az áruházlánc csütörtökön a sajtóval.

Nyereményjátéknak látszik

A közlemény szerint a közösségi médiában terjed annak a nyereményjátéknak a hirdetése, amely megadott hónapban született nőket keres, és regisztrációra, illetve egy kérdőív kitöltésére buzdítja őket.

7 ezer forintos ajándékkártya

Kiemelték, az ALDI nem hirdetett regisztrációhoz és kérdőív kitöltéséhez kapcsolt nyereményjátékot, nem ajánlott fel nyereményként 7000 forintos ALDI ajándékkártyát.

Ne töltsd ki!

Mindezek miatt az áruházlánc azt javasolja, hogy aki találkozik a hirdetéssel, ne kattintson rá, ne töltse ki a kérdőívet, hanem félrevezetés miatt jelentsék az adott platform felületén a reklámot.

Kizárólag a saját felületükön

A felhasználók az ALDI által hirdetett nyereményjátékokról kizárólag az ALDI saját csatornáin – például tájékozódhatnak – olvasható a társaság közleményében.

Stadionnál is nagyobb

Nemrég írtuk, hogy egy stadionnál nagyobb területen épít hűtőraktárat az Aldi az agglomerációban. A beruházással bővítik az áruházlánc hűtött termékeinek kínálata is, mert kényelmesebbek lettek a vásárlók és jelenleg erre van nagyobb igény.

Az Aldinál fizetnek a legtöbbet

A legfrissebb adatok szerint még mindig az ALDI kínálja a legtöbb fizetést bolti dolgozóknak. Az Aldiban bruttó 310 ezer forintot lehet keresni, 10 év tapasztalattal 392 ezer forintot lehetne hazavinni 8 órás állásban. Itt vannak a részletek!

Kokainbárót fogtak az Aldi parkolójában 

Az ALDI parkolójában kapcsolták le a dílert, a Dunakeszin élő férfi lakásában 43 millió forint értékű drogot és 5,2 millió forintot találtak, a Mercedesét is lefoglalták. Itt a videót is megnézheted!

Fémdarabok a pizzaszószban

Júliusban az ALDI fogyasztóvédelmi okokból visszahívta valamennyi magyarországi üzletéből a “CUCINA NOBILE klasszikus vagy rusztikus pizzatészta paradicsomszósszal elnevezésű, 600 grammos termékét, mert a pizzatészta mellé csomagolt paradicsomszószban fémdarabkák lehetnek.

Veszélyes sövényvágó

Nyár elején fűnyírót és sövényvágót hívott vissza az ALDI. A kertészeti eszközök súlyos balesetet okozhatnak. A FERREX akkumulátoros fűnyíró és sövényvágó ollóval az volt a baj, hogy az akkumlátor behelyezését követően véletlenül is elindulhattak.

Mit kell tudni az Aldiról?

Az Aldit 1960-ban alpították Németországban. Nevét az ALbrecht DIscoount rövidítésével nyerte el. Később két egymástól független kiskereskedelmi hálózatra, az Aldi Nord és az Aldi Süd nevű cégre vált szét, ezek a mai napig egymástól teljesen külön működnek. A magyar üzletek az Aldi Süd kötelékébe tartoznak. A magyar piacra 2018-ban érkeztek meg, a székhelyük Biatorbágyon található, itt van az országos elosztóközpont is. Az 1-es útról jól látszik a hatalmas épület, ahol minden hajnalban hosszú sorokban állnak az árukkal érkező és induló kamionok.

Kiemelt kép: ALDI – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt