Amikor a cikkek megjelenése után bementem a szomszédos piacra, az emberek többsége megtapsolt – mondta a Vasárnapi Blikknek. Tilly László, az Óbudai 5. számú Lakásszövetkezet elnöke. Közben a rendőrök szerint nem történt bűncselekmény a rejtélyes halálesetek ügyében.

Gyanúsan halnak meg az idős emberek

Egy óbudai háztömb lépcsőházaiban a helyi lakásszövetkezet figyelmeztetett arra, hogy a környéken jól ismert személyek eltartási szerződés keretében pénzt ajánlanak idős lakóinknak, majd az érintett lakók 1-2 héten belül gyanús körülmények között meghalnak.

Eltartási szerződés

Arról a BudapestKornyeke.hu is beszámolt, hogy az épületben csak az idős, egyedülálló, rokonok nélkül élő emberek postaládájában landoltak azok a cetlik, amelyeken – vélhetően álneveket használva – eltartási szerződés kötésére biztatják őket.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Gratuláltak neki

Elmondták, hálásak azért, hogy végre van valaki, aki fel mer lépni a problémával szemben és ehhez gratuláltak is nekem – ezt már Tilly László, az Óbudai 5. számú Lakásszövetkezet elnöke mondta a bulvárlapnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Bumm a fejbe

Közvetlenül ugyan senki nem fenyegetett meg, de az egyik zöldségesnél visszahallottam pletykákat bizonyos emberekről, akik állítólag azt mondogatták egymás között, vigyázzak, „nehogy golyót kapjak a fejembe”.

Nem fél

Az igazság az, hogy a fenyegetések engem csak arra ösztönöznek, hogy még inkább beleálljak ebbe a dologba. A fenyegetésekkel nem tudnak megrendíteni, csak felbőszíteni – magyarázta a Vasárnapi Blikknek az elnök.

Zsaru volt

Tilly László egyébként a 90-es évek második felében bűnügyi nyomozóként tevékenykedett a kerületben. Alapvetően a bűnüldözési alosztályon dolgozott, s többnyire erőszakos bűncselekményekkel foglalkozott.

Jöttek a rendőrök

A közelmúltban a rendőrök a háztömbnél vizsgálódtak, de szerintük nem történt bűncselekmény. Erről mi is beszámoltunk.

Cikkünk a rendőrök megjelenéséről

Az emberek a rendőröktől is félnek

A szövetkezeti elnök szerint azonban a nyomozás nem volt túl sikeres, mert állítólag volt olyan lakó is, aki rájuk csukta az ajtót. Szomorú, de még azt sem akarták elsőre elhinni, hogy valódi rendőrök állnak előttük.

Az elnök nem hátrál

Tilly László továbbra is kitart amellett, hogy van valóságalapja a lakásmaffiás történeteknek. Leírta a módszert is: először segítenek nekik cipelni a csomagjaikat, aztán elkezdenek beszélgetni velük. Majd rátérnek az eltartási szerződés megkötésére, végül kisemmizik őket – tette hozzá a férfi, aki három rejtélyes halálesetről is tud a közelmúltban.

Címlapfotó: Fuszek Gábor/Blikk