Kétszázezer forintot meghaladja az elmúlt napok viharai okozta károk átlagos értéke az Aegon Biztosító becslései szerint. A piacvezető lakásbiztosítónál eddig háromszázat meghaladó kárigényt regisztráltak, mintegy 67 millió forint értékben. Az agglomerációban a legtöbb kárbejelentés Dunakesziről és Pécelről érkezett.

Heves széllökések

A károk többségét a heves széllökések és a villám okozta. A legtöbb kárbejelentés, Borsod-Abaúj és Szabolcs-Szatmár megyéből, illetve Dunakeszi és Pécel településekről érkezett. A kárigények feldolgozása megnövelt kapacitással folyamatosan zajlik az Aegonnál. A júliusi károkkal együtt a szélsőséges időjárás okozta kár már meghaladja a 3 milliárd forintot a társaságnál – közölte a biztosító. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sok tízmilliós a kár

Eddig összesen 316-an jelentettek károkat, amelyeket főként a vihar és a villámlás okozott, a jégverés ezúttal kisebb súllyal szerepelt, bár így is 43 helyszínen tett kárt az értékekben. Eddig összesen 67,4 millió forintnyi kárigény érkezett a biztosítóhoz. A vihar és a jégverés kiemelkedően nagy pusztítást végzett az országban az elmúlt hónapokban – írja a Portfolió.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Korábbi vihar nyomai Halászteleken

Vihar július elején, itt írtunk erről.

Óriási vihar Dunakeszin

Dunakeszin akkora vihar volt, hogy az alagi lakóparkban van olyan helyszín, ahol a leburkolt körforgalom, a terület lejtése és a nem megfelelő magasságú alapozás következtében bejutott a csapadékvíz a társasházak földszintjére.

Lecsapott a villám

A Dunakeszipost beszámolója szerint a Repülőtéri úti körforgalomnál villám csapott egy fába, ami kidőlt. Valamint a térfigyelő kamera oszlopa is megsérült az elektromos tűzben. Alagligeten a legnagyobb kárt a Bayer Emil és a Konrád Ignác sarkon lévő társasház mellett található csavart fűzfák szenvedték el. Ezek kidőltek az úttestre. Itt a tűzoltóság elvégezte a kármentést.

Kiemelt szakértők

Közben az Aegon gőzerővel végzi a kárbejelentések feldolgozását: a biztosító elegendő kárszakértővel rendelkezik a károk felmérésére. Az 1 millió forint feletti károk kiemelt szakértőkhöz kerülnek, de ezzel együtt is prioritás a gyors kárrendezés.

Fotózzunk le mindent

A biztosító azt kéri az ügyfeleitől, hogy lehetőség szerint azt megelőzően dokumentálják képekkel a viharok okozta károkat, mielőtt elkezdik a halasztást nem tűrő helyreállítási munkákat, és a károk bejelentéséhez használják az online ügyfélszolgálati csatornákat. Az Aegon online felületein kívül emailen, de akár Viberen is intézhető a kárbejelentés. 

Résen kell lenni 

Az OMSZ előrejelzése szerint az ország túlnyomó részén újabb veszélyes időjárási jelenség nem várható. Ennek ellenére, az Aegon arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy mindig legyenek felkészültek a viharra, jégesőre, járműveiket, értékeiket tárolják fedett és zárt helyen, az autóikkal parkoljanak körültekintően, valamint az elektronikai berendezéseket csatlakoztassák le a hálózatról, ha vihar várható, így elkerülhető a villámok következtében kialakuló túláramok rongáló hatása. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció, viharfelhő Budaörs felett – Fotó: BPK