Alaposan kibabráltak az elemek Nagykovácsi lakosságával. Már a folyamatos hóesés is sok kellemetlenséget okozott, a problémákat azonban áram- és a vízszünet is tetézte. A település hosszú órákra áram nélkül maradt, a rászorulóknak melegedőt nyitottak. A hírek szerint estére helyre állhat a rend.

Hóhelyzet Nagykovácsiban

„A hókotrók a főutakat, gyűjtőutakat takarítják, a kisebb hegyi utcákba valószínűleg csak délután jutnak el. A 63-as busz jár, a Kossuth Lajos utca és a Nagykovácsi út jól járható, csak vizes.  Nagykovácsi egyes területein áramszünet van, 4-5 órát ígérnek a javításra.  Máshol alkalmanként van 1-2 perces áramszünet, valószínűleg a vezetékekre lógó ágak miatt.  A Pók utcában az úttestre dőlt egy fa, emiatt forgalmi akadály van, de a Készenléti Szolgálat már dolgozik az elhárításon” – adott helyzetjelentést még délelőtt a közösségi oldalán Kiszelné Mohos Katalin polgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönet a lakosságoknak

„Köszönjük a lakosoknak a járdák takarítását, akik már megtették!  Aki még nem kezdte el, kérjük takarítsák folyamatosan az ingatlan előtti járdákat. Mindent megteszünk, hogy az időjárás okozta kellemetlenségeken enyhítsünk. Kérjük további türelmüket!” – tette hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Áram és víz nélkül

Később kiderült, nagy a baj: áram nélkül maradt a település és emiatt vízhiány is kialakult!

Tönkrement a hókotró is

„A remeteszőlősi áramszünet miatt a vizet nem tudják továbbítani a Zsíroshegyi víztározóba. Emiatt vízellátási problémák adódhatnak Nagykovácsiban. Mivel Remeteszőlősön a hókotró ma reggel tönkre ment, Nagykovácsi hókotrója takarítja meg a Ponty és Amur utcát, hogy a DMRV fel tudja vinni az aggregátort. Közben egy fa is kidőlt, amit el kell takarítani az útról, hogy a DMRV fel tudjon menni. Minden műszaki hibán több csapat is dolgozik: E-on, DMRV, Készenléti Szolgálatok” – írta a település vezetője.

Melegedő a közösségi házban

Elfordult olyan terület Nagykovácsiban, ahol órák óta nem volt áram. Az önkormányzat azt ajánlotta fel az érintetteknek, hogy ahol nagyon kihűlt a lakás, az Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtárba mehettek melegedni. Ott van fűtés és meleg teát is tudnak adni.

Délutáni jó hírek

Késő délután aztán jó hírek érkeztek: az aggregátort sikerült beállítani, indítják a vizet. Még kell egy kis türelem, amíg feltöltődik a tározó – írta a polgármester.

Összefogás

„Köszönjük a Nagykovácsi Készenléti Szolgálat önkénteseinek a segítséget, a Jäger Kft.nek a soron kívüli hókotrást Remeteszőlősön, Szathmáry Gergely polgármester úrnak a mentést, a DMRV dolgozóinak a munkáját. Nem lehet könnyű ilyen körülmények között ellátni a feladatot, különösen úgy, hogy párhuzamosan kellene jelen lenni mindenütt, ahol probléma adódott. És most sok ilyen hely van” – fogalmazott Kiszelné Mohos Katalin. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy nehéz nap képei

Egy nehéz nap képei – melegedő várta a helyieket

Egy nehéz nap képei

Kiemelt kép: vészhelyzet Nagykovácsiban. Fotók: Facebbok/ Kiszelné Mohos Katalin polgármester