Amint arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt Schobert Norbi nemrégiben kutyasétáltatásból ment haza. Szentendrei házuk előtt rosszul lett, majd mentőhelikopterrel szállították kórházba. Később kiderült, sztrókot kapott.

A ház előtt esett össze

Mint megírtuk  Norbinak hatalmas szerencséje volt, miután múlt héten szentendrei házuk előtt esett össze. Szomszédja ugyanis éppen kiment az utcára, így gyorsan tudtak segíteni a sztrókon átesett fittnessgurunak. Réka szerint férje minden maradandó károsodás nélkül megúszta a rettenetes esetet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A szomszéd szólt Rékának

Rubint Réka most Facebook oldalán részletesen leírta, hogy mi is történt valójában. „Norbi csütörtökön reggel minden előjel nélkül hirtelen rosszul lett és a házunk előtt összeesett. Az Isteni gondviselésnek köszönhetően épp otthon voltam, a szomszéd épp akkor sétált ki a házukból, így azonnal észlelte a történteket és becsengetett, szólt nekem”.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Sztrókot kapott

„Azonnal mentőt hívtunk és a ház előtt stabilizáltuk az állapotát. Rövid időn belül megérkezett a sürgősségi és légi segítség, a diagnózis : sztrók” – írja Réka posztjában.

Elzáródott egy ér

Majd így folytatja bejegyzését: „Sztrók, ami sajnos bárkivel, bármely életkorban és kondícióban előfordulhat. Nem történt agyvérzés, egy vérrög elzáródást okozott az agyban”.

Stabilizálták az állapotát

Rubint Réka szerint a Légimentők és az Országos Mentőszolgálat gyors és profi ellátásának, az azonnali kórházi vizsgàlatokat követő vérhígításnak köszönhetően, sikerült stabilizálni az állapotát Norbi állapotát.

Műtétet javasoltak

A koponya CT vizsgálatot követően az orvosok azonnali műtétet javasoltak. A katéterrel történő beavatkozással, sikerült eltávolítani az elzáródást okozó vérrögöt.

Helyreállt az állapota

„Szerencsére minden beavatkozás időben megtörtént, így maradandó károsodás nélkül vészelte át a történteket. Norbi beszéde, mozgása, emlékezete teljesen helyreállt, állapota stabil, jelenleg is a legjobb kezekben van” – írja a Facebookon Rubint Réka.

Időben jött a segítség

„A rosszullétének azonnali észlelése és a mentőszolgálat gyors segítsége nagyban hozzájárult, hogy rövid időn belül megkapta a megfelelő kórházi ellátást, s így időben!!! sikerült segíteni és a beavatkozásra sort keríteni!”

Hálásak az orvosoknak

Majd ezt írja: „Nem tudunk elég hálásak lenni a HONVÈD kórháznak és OKITI-nek a magas színvonalú szakmai munkájukért!”.

Norbi szervezete erős

Réka szerint a  sztrókot nagyon sok minden okozhatja, viszont a regenerációban óriási szerepe van annak, hogy Norbi egész életében sportolt, erős a szervezete.

Hazaengedték

A Fókusz pár napra rá kiderült, Norbit hazaengedték a kórházból, így már az otthonában lábadozik. A fitneszguru már hétfő óta arra készült, hogy elhagyja a kórházat, ugyanis csodával határos módon sokkal jobban van. Már szerdán úgy várta feleségét Rubint Rékát, hogy együtt hazamennek, ám akkor csalódnia kellett.

Kapcsolódó:

A Konyhafőnök VIP-ben szerepel

Norbi a Fókusz műsorában beszélt arról tegnap, hogy részt vesz a Konyhafőnök forgatásain. A műsort még a fitneszguru rosszulléte előtt kezdték el forgatni, szerencsére pedig az állapota lehetővé teszi, hogy most visszacsatlakozzon, azonban szigorú orvosi felügyelet alatt áll, sőt a forgatások során is szemmelt tartják Norbit.

Réka hozza-viszi

Rubint Réka a Blikknek elmondta, ő hozza és viszi a forgatásokra, sőt végig ott is marad vele. “Látták Norbin, mennyire szeretné folytatni a versenyt, többet ártanánk vele, ha nem engednénk “

Hamar elfárad

“Sokat nem árulhatok el, de sikeres volt a visszatérés. Azért elfáradok, hazafelé már aludni szoktam a kocsiban” – árulta el Norbi.

Orvosi stáb felügyeli

“Pulzusmérővel főz, külön öltözőt kap és egy széket is biztosítunk számára a stúdióban, ha jelezné, hogy elfáradt. Folyadékot folyamatosan szolgáltatunk számára. Mivel a verseny folytatása mellett döntött, saját akaratából, így a fentieken túl, a versenyben pontosan ugyanolyan elbírálásban részesül, mint a többi versenyző” – árulta el a lapnak az RTL Magyarország Marketing és Kommunikációs Igazgatósága. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Schobert Norbi – Forrás: Facebook