Ma telefonon egyeztettem Kijev polgármesterével, Vitalij Klicskóval, akit biztosítottam Budapest támogatásáról – írja Budapest főpolgármestere. A korábbi ukrán bokszvilágbajnok üzent a fővárosiaknak.

Propaganda

Az oroszok egyik legfontosabb fegyvere a háborúban a propaganda, ne hagyjuk, hogy megvezessen minket! Miután Kijev hős védői visszaverték az orosz támadást, a visszavonuló csapatok után nem maradt más, csak romok és több száz, módszeresen meggyilkolt ártatlan civil holtteste – mondta Kijev polgármestere.

Nincsenek szavak

Vitalij Klicskó szerint a Kijev körüli városokban és településeken elkövetett háborús bűnökre nincsenek szavak, a Bucsában, Borogyankában vagy Irpinyben történtek ép ésszel felfoghatatlanak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ordító hazugságok

A putyini propaganda ordító hazugságait pedig, miszerint a gyilkosságokat az ukránok követték el, műholdfelvételek és lehallgatott orosz katonai kommunikáció alapján már többszörösen megcáfolták – olvasható Karácsony Gergely bejegyzésében.

Segítik a menekülteket

A főpolgármester szerint Budapest mindent megtesz, hogy az Ukrajnából érkezett menekültek minél jobb ellátásban részesüljenek, ebben a lakosság és a civil szervezetek segítsége példamutató.

Pénzadomány

Aki pénzzel segítené a menekültek ellátását, annak adományait a Főváros erre a célra létrehozott számlájára tud utalni: Számlatulajdonos neve: Fővárosi Önkormányzat. Adományszámla megnevezése: „Pénzadományok humanitárius segítségnyújtáshoz – Ukrajna. Bankszámlaszám: 11784009-15490012-11760007 (OTP)IBAN: HU94 1178 4009 1549 0012 1176 0007SWIFT kód: OTPVHUHBKözlemény: UA-adomány. Adományozó neve, lakcíme/székhelye, adóazonosító jele/adószáma.

Gigapénz a befogadó országoknak

Négymilliárd eurós programot jelentett be az ukrajnai háborús menekülteket befogadó uniós tagállamok támogatására és az alapvető szociális infrastruktúra fejlesztésére az Európai Beruházási Bank a Kiállás Ukrajna mellett elnevezésű, szombaton Varsóban megrendezett globális adománygyűjtő rendezvényen.

Egyértelműsítették Orbán Viktor szavait

Orbán Viktor miniszterelnök elítéli a bucsai tömegmészárlást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Magyarország mindenben támogatja azt a nemzetközi vizsgálatot, melynek célja, hogy felderítse a vérengzés elkövetőit – ismertette a kormányfő álláspontját Havasi Bertalan.

Drámai képek egy kárpátaljai községből

Címlapkép: Facebook/Klitschko.