A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy egy elképesztő, de napjainkra jellemző történet borzolja a kedélyeket Budakalászon. A MÁV-HÉV Zrt. a H5-ös HÉV-vonal egyik megállójából, Budakalászról jó pár hónapja elszállított egy padot, ami azóta sem került vissza a helyére. Előbb a város egyik önkormányzati képviselője, majd Göbl Richárd polgármester, később pedig a térség országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter is jelezte az időseket és a rászorulókat is érintő problémát, de mindannyian falakba ütköztek – egészen a mai napig!

Vihar egy pad körül

A BudaPestkörnyéke.hu írta meg, hogy egy elképesztő, de napjainkra jellemző történet borzolja a kedélyeket Budakalászon. A MÁV-HÉV Zrt. a H5-ös HÉV-vonal egyik megállójából, Budakalászról jó pár hónapja elszállított egy padot, ami azóta sem került vissza a helyére. Előbb a város egyik önkormányzati képviselője, majd Göbl Richárd polgármester, később pedig a térség országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter is jelezte az időseket és a rászorulókat is érintő problémát, de mindannyian falakba ütköztek – eddig. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt csóró a cég

„A HÉV 130 éves történetében voltak nehéz időszakok (két világháború, világgazdasági válság), de annyira nem volt csóró a cég, hogy egy padra ne futotta volna. Eddig” – kezdte bejegyzését Kóder György budakalászi önkormányzati képviselő annak kapcsán, hogy a H5-ös vonal egyik megállójából jó pár hónapja elszállítottak egy padot, ami azóta sem került vissza a helyére. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem akarják visszahelyezni

„Kértem az Önkormányzatot kérjék a céget, legyen szíves visszahelyezni, hisz öregek és rászorulók kerestek, hogy használnák. Azt a választ kaptuk, hogy rongálás és nem rendeltetésszerű használat miatt került elszállítása és nincs szándékukban visszahelyezni” – írta a képviselő a Facebookon.

Nemet mondtak a polgármesternek

„Kértem a polgármester urat, kérje ismét a visszahelyezést, hiszen létezik vandálbiztos pad is, illetve az önkormányzat térfigyelő kamerákat is felszerelt, ami csökkenti a rongálás kockázatát. A polgármesteri kérést is elutasították hasonló indoklással” – folytatódik a meghökkentő történet.

Visszahelyezik!

„Tisztelt hévvel közlekedők, drága budakalásziak! Kérésemre, a MÁV-HÉV Zrt. visszahelyezi a leszerelt padot az érintett budakalászi hévmegállóba” – kezdte mai Facebook-bejegyzését Vitályos Eszter országgyűlési képviselő egy hetek óta húzódó, budakalásziakat érintő ügy kapcsán.

Fokozott figyelmet kérnek

„Közös kéréssel fordultunk az önkormányzat felé is, amely arról szól, hogy fokozottan figyeljenek oda mind a forgalmi iroda munkatársainak, mind a HÉV utasainak kényelmére, nyugalmára és biztonságára” – folytatódott a bejegyzés.

Retorzió helyett odafigyelés

„Levélben kértem továbbá Kóder György urat, mint a témában láthatóan elkötelezett helyi képviselőt, tegyen meg minden tőle telhetőt a biztonságos közlekedésért, illetve a korábban a nyugalmat és rendet megzavaró csoportosulásokkal, valamint a szemeteléssel szemben, amely miatt végül a MÁV-HÉV Zrt. kénytelen volt az említett padot leszerelni. Én a megoldást nem a retorzióban, hanem az odafigyelésben látom, ezért a pad 2-3 héten belül visszakerül!” – fűzte hozzá az országgyűlési képviselő.  

Kedvezőtlen helyzetben

A BudaPestkörnyéke.hu a közelmúltban részletesen írt arról, hogy egy évvel ezelőtt Lázár János miniszter törölt számos fővárosi és agglomerációs fejlesztést, iskola és útépítéseket. Ami maradt abból húzott ki Orbán Viktor számos fejlesztést a háborúra, a válsághelyzetre és a szankciókra hivatkozva, és igen rosszul járt Vitályos Eszter képviselőasszony körzete.

Semmibe sem nézik?

Az eddig látottak alapján Vitályos Eszternek alig van lobbiereje. Ha megnézzük, hogy a többi agglomerációs országgyűlési képviselő mi mindent tudott kikaparni a választóinak, akkor Vitályos Eszter valóban rosszul áll. A közösségi oldalát elnézve ez nem különösebben zavarja Szentendre térségének országgyűlési képviselőjét, folyamatosan posztolja a jókedvű képeket magáról. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció