Bár a koronavírus már több mint két éve az életünk része, Zacher Gábort most kapta el először, pedig már jó pár hullám lecsengett.

Két hete lett beteg

Az ismert főorvos két héttel ezelőtt lett beteg, megfázásos tünetei voltak, de biztos, ami biztos alapon csinált egy tesztet, ami pozitív eredményt mutatott. A toxikológus egyébként éppen a kórházba indult volna, de hamar világosság vált a számára, hogy most egy darabig nem mehet dolgozni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megfázásos tünetek

Zacher Gábor az Indexnek beszélt a betegségről, elmondta, hogy négyszer oltották be, így csupán enyhe tünetek jelentkeztek nála, jellemzően az orra folyt. “Lecsurgattam magamnak egy antitest-terápiát, aminek köszönhetően másnapra már alig éreztem valamit, harmadnapra pedig konkrétan semmi bajom nem volt” – árulta el a lapnak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ez is érdekelhet:

“A Föld lapos” – Keményen beszólt az oltáselleneseknek Zacher Gábor, megszólalt a negyedik oltásról is

Eddig nem kapta el

Az orvos arról is beszélt, meglepődve tapasztalta, hogy éppen a nyári hónapokban fertőződött meg, pláne úgy, hogy korábban megesett, védőfelszerelés nélkül vett részt egy újraélesztésben, mégsem kapta akkor el a vírust.

Nem volt súlyos

“A jó hír viszont az, hogy nem okoz olyan súlyos megbetegedést, mint a korábbi variánsok. Bár hazánkban valóban egyre több a covidos, a kórházi felvételek száma nem nő a fertőzöttek számával arányosan. Ha valaki, például egy idős ember be is jön valamilyen panasszal, általában nem kell bent tartanunk, legtöbben otthonukban gyógyulhatnak” – mondta el a szakértő, továbbá kitért arra is, hogy minél többször fertőződik meg valaki, annál gyorsabban és könnyebben esik túl a betegségen.

Kellene a maszk

Zacher Gábor egyébként beszélt a járvány további alakulásáról is, véleménye szerint például a maszkviselést újra be kellene vezetni, mint óvintézkedést. Erről egyébként korábban már beszélt a PTE virológusa, Kemenesi Gábor is, erről itt a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk. Zacher szerint pedig a kollégák és a virológusok egybehangzó véleménye alapján rövid időn belül meg is fogják tenni ezt a lépést.

Kapcsolódó:

Új erőre kaphat a koronavírus? A virológus szerint már most el kellene kezdeni beltéren újra maszkot hordani

A vakcina felvétele

Arról is beszélt, pontosan tudja, hogy a nyári melegben milyen kellemetlen a maszkviselés, de úgy gondolja a covid maga sokkal rosszabb. Beszélt az oltás fontosságáról is, valamint arról, hogy fontos a harmadik és a negyedik vakcina felvétele is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zacher Gábor – Forrás: YouTube