Mint ahogyan azt a BudapestKörnyéke is megírta gyakorlatilag káoszba fulladt a hétvégére tervezett tömeges oltás, amelynek során 74 ezer embert kívántak beoltani. Az érintettek csütörtökön elvileg megkapták a behívó sms-t az oltópont nevével és pontos idejével, majd ezt követően pénteken szintén sms-ben lefújták az egészet.

Többen szerencsét próbáltak

Ennek ellenére mint ahogyan azt megírtuk többen szerencsét próbáltak és felkeresték a lefújás ellenére is az oltópontot, ahol aztán gond nélkül megkapták az AstraZeneca oltást, sőt mint arról szintén beszámoltunk még olyanok is kaptak oltást, akik nemhogy sms-t nem kaptak, de nem is regisztráltak.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A káosz kibogozása

A káosz kibogozása kapcsán kiderült, hogy az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását, ezt a Koronavírus Sajtóközpont közölte szombaton, illetve erről beszélt Gulyás Gergely vasárnap reggel a Kossuth Rádión.

Ezt közölte a Sajtóközpont

A Sajtóközpont azt írta: ha valaki az oltásra történő regisztrációkor pontatlanul adta meg adatát, és emiatt a neki küldött értesítőben téves adatot tapasztal, akkor az ingyenesen hívható 1818 telefonszámon vagy az [email protected] email címen kérheti a regisztrációkor megadott adatai pontosítását, javítását. FRISS! Kiderült: már az első megkapott vakcina után kiküldik az oltási igazolványt

Elérhetetlen ez a szám

Nemrégiben azonban kiderült, hogy ez a telefonszám gyakorlatilag elérhetetlen, számolt be róla a Telex.

Mi is próbáltuk hívni

Mint írják több olvasójuk is jelezte, hogy miután tárcsázták a számot, többen azt tapasztalták, hogy az teljesen lehalt. Telex többször is próbálta elérni a problémabejelentőt, de miután bemondják, hogy minden ügyintéző foglalt, bontják a vonalat. A BPK újságírója is ugyanígy tett és mi is azt tapasztaltuk, hogy a vonalat azt követően bontják, miután jelzik, minden ügyintéző foglalt. EZ IS ÉRDEKELHET: Pontosan egy éve jelent meg Magyarországon a koronavírus – Ezt mondta a hétvégi tömeges oltásról Müller Cecília – videó

Ezért van rá szükség elvileg

A telefonszámra egyébként azért van szükség, mert az sms-ben értesített oltásra várók közül sokaknak több mint száz kilométert kellett volna utaznia a lakóhelyéről, de előfordult olyan is, hogy nem egyeztek az adataik a rendszerben szereplőkkel.

Gulyás Gergely szerint egyébként kisebb technikai zavarok egyáltalán nem furcsák

Gulyás Gergely egyébként a Kossuth Rádión ma reggel arról is beszélt, hogy kisebb zavarok egy ekkora logisztikai akciónál lehetnek, de összességében Magyarország már most is második az EU tagállamai között az oltási rangsorban, és az a cél, hogy az elsők legyünk – mondta. 

Nem állt le az oltási program

A miniszter azonban arra is rámutatott: a sajtóban megjelentekkel szemben az oltási program egy percre sem állt le. Nehéz nem tömegesnek tekinteni azt az oltássorozatot, amelyben 400 ezer ember fogja megkapni a vakcinát – tette hozzá Gulyás Gergely.

Zajlik az oltás most is

Megjegyezte: a háziorvosoknál, a kórházi oltópontokon a következő napokban is zajlik a regisztráltak oltása Sinopharm-, Moderna- és Pfizer-vakcinával. Egyedül az AstraZeneca-vakcinával való oltást függesztették fel, de a jövő hét második felében ezt is megkapják az emberek. Viszont akkor mindezek fényében továbbra is jogos a kérdés: akkor mégis hogyan kaphatták meg mégis többen az AstraZenecát, a lefújás ellenére is?  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Balázs Attila