A monori egységek a NAV munkatársaival kiegészülve toppantak be egy illegális adás-vétel helyszínére. Több millió forintos dohányáru és kábítószerrel összefüggő bűncselekmény bizonyítékai vándoroltak a bűnjelraktárba.

Előkészített akció

Alaposan előkészített akciót zavartak le a monori rendőrök a napokban Vecsésen. Nem érkeztek egyedül, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai is velük együtt foglalták el pozíciójukat – a tetten érés nem volt kétséges. Hat millió forintot érő, zárjegy nélküli cigaretta cserélt volna gazdát 2023. szeptember 19-én délután, ám a hatósági belépő átrendezte a sorokat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Félbeszakadt az üzlet

Az eladóként érkező, 67 éves R. László, valamint visszatérő vevője, a 34 éves K. Richárd nem ellenkezett, amikor szembesültek az üzletet félbeszakító, szinte a semmiből előbukkanó egységekkel. R. László a NAV munkatársaival tartott, a jövedéki termékre elkövetett költségvetési csalás ugyanis az ő hatáskörükbe tartozik.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fotón az elfogás:

Bilincsben vitték el

A monori rendőrök K. Richárdot vitték bilincselve. A gyanú szerint ugyanis kábítószerrel kapcsolatos bűntettel hozható összefüggésbe, az alap büntetőeljárás is e miatt indult, időközben merült fel a cigarettával üzletelés gyanúja.

Helyszíni felvétel:

Meglepő eredmény

A K. Richárd vecsési otthonában tartott kutatás meglepő és nem mindennap látott dolgokat is felszínre hozott. A droggal kapcsolatos bűncselekmény gyanúját erősítő, kábítószergyanús növényi anyagok, cserepek, valamint a több, mint 5 millió forint mellett aranyszínű, japán írásjelekkel vésett, lapos rudak is előkerültek.

Volt ott minden:

Szakértő vizsgálja

Értékük egyelőre nem ismert, szakértő vizsgálja, ahogyan a nyomozók azt, mikor, hogyan és honnan kerülhettek K. Richárdhoz. Annyi már most kiderült, nagy valószínűséggel a repülőtér területéről juthatott bűnös úton hozzá.

Gyűlnek a bizonyítékok

A 34 éves férfit a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai egyelőre kábítószer birtoklása vétségével gyanúsították meg, ám gyűlnek a bizonyítékok a kereskedés alátámasztására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a rajtaütés:

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu