111 millió forinttal drágult a Blaha Lujza tér felújítása, mivel kiderült, hogy a BKV működéséhez szükséges kábelcseréken túl modern illemhelyet is építeni kell, hiszen ezt ígérte korábban a főpolgármester.

111 millióval drágább lesz

A Blaha Lujza tér felújításának tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzést tavaly júniusban nyerte meg az STR Mély- és Magasépítő Kft., nettó 3 milliárd 591 millió forinttal. Az összeg most 3 milliárd 702 millió forintra emelkedett, vagyis 111 millióval drágult. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pocsék állapotban vannak a villamosok kábelei

Az indok egyrészt az, hogy a feltárás során derült ki a 4-6-os villamosok áramellátását biztosító BKV egyenáramú vontatási földkábelek kritikus műszaki állapota, így azokat ki kell váltani.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Új WC is kell

Másrészt a 8. kerület Józsefváros Önkormányzata polgármesterének május 12-i hivatalos megkeresése alapján szükségesé vált a Blaha Lujza téren akadálymentes illemhely kialakítása. Az utóbbi költsége nettó 25 millió 30 ezer forint – írja a Napi.hu

Borzasztó jelen

A Karácsony Gergely főpolgármesternek a felújítás 2021. júliusi kezdetekor tett megállapítása szerint „gyönyörű múlttal, borzasztó jelennel” rendelkező Blaha Lujza tér a 2022 decemberére lezáruló renovációt követően teljesen akadálymentesítetté válik, közel 1000 négyzetméternyi zöldfelület és 80 fa lesz a téren.

2021 nyarán kezdték

Tavaly július elején kezdődtek a felújítási munkálatok a Blaha Lujza téren. Az első ütemben az aluljáró födémjét szigetelték. A tér zöldebb lesz, megteremtik a Rákóczi úti és a Népszínház utcai villamosok bekötésének lehetőségét.

Év végére lesz kész

Az eredetileg tervezetthez képest több fát ültetnek, felújítják a Corvin Áruház homlokzatát, lesz nyilvános vécé és új gyalogátkelőhelyek. Várhatóan 2022 végére lesz kész a tér. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt is olvasd el

Kiemelt kép: Felújítás a Blahán – Fotó: BPK