Egyre több olyan környezetkímélő tömegközlekedési eszközt használhatnak a fővárosban utazók, amelyek kényelmesek és klimatizáltak is. Június 1-jétől 50 új autóbusz állt forgalomba Budapesten. Kiderült, melyik vonalakon fognak közlekedni az új buszok.

Egyre több az új busz Budapest újtain

Május 1-jén 50 új busz már forgalomba állt Budapesten. Most újabb 25 szóló valamint 25 csuklós busz állt forgalomba június 1-jén, csütörtökön. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt fognak közlekedni az új buszok

Az új MAN Lion’s típusú autóbuszok a múlt hét közepe óta róják az utakat. A 30-as, a 30A, a 31-es, a 104-es, a 104A, a 124-es, a 125-ös, a 125B, a 126-os, a 126A, a 131-es, a 204-es, a 230-as, a 231-es és a 231B autóbuszok vonalán közlekedhetnek velük az utasok.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Modernek és jól felszereltek ezek a közlekedési eszközök

Az új buszok tágas és világos utastérrel rendelkeznek. Nagy teljesítményű légkondicionáló berendezéssel vannak felvértezve. Az utasok tájékozódását segítik az utastájékoztató monitorok. Fedélzeti kamerarendszer is van rajtuk.

A fejlesztésekről Karácsony Gergely is beszámolt

Töretlen a BKK járműparkjának korszerűsítése

Az utóbbi években olyan fejlesztések indultak, amelyek a fővárosi közlekedés színvonalának javítását szolgálják. 2022 őszétől fogva 285 új busz érkezéséről számoltak be a BKK szolgáltatói. A rendszerváltástól kezdve ez a legnagyobb lépték járműállomány-bővítés Budapest életében.

Nem csak a buszközlekedés válik kényelmesebbé

A buszok mellett más közlekedési eszközök is korszerűsödnek. A következő évek során 51 modern, alacsonypadlós és légkondicionált CAF-villamos fog érkezni Budapestre. Szeptember óta pedig megállás nélkül érkeznek az új trolibuszok is a fővárosba.

Ezek is érdekelhetnek!

Beleillenek az új járművek Budapest hosszú távú stratégiájába

A főváros stratégiája hosszútávon a környezet- és klímavédelem köré összpontosul. Cél a fenntartható energiagazdálkodás is, továbbá az ökológiai lábnyom csökkentésén is nagy a hangsúly.

24 milliárd forintos hitelt vett el a BKK

17 igennel, 2 nem szavazat ellenében, valamint 9 tartózkodás mellett fogadta el a Fővárosi Közgyűlés a hitelfelvételről szóló, Kiss Ambrus főpolgármester-jegyezte előterjesztést. Ez egy túlélőprogram, amely a BKK és a K&H Bank között köttetett. A hitel 673 millió forintos költségét az önkrományzatnak kell kigazdálkodnia.

Ez a cél a hitellel

Azért van szükség a hitelre, hogy a BKK likviditása biztosítva legyen június és szeptember között. A BKK-nak a hitelt szeptember 18-ig vissza kell fizetnie. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Egy újonnan forgalomba állt busz Budapesten – Forrás: BKK