Nem térhet vissza otthonába Szilágyi István fia, aki jelenleg életfogytig tartó büntetését tölti, miután elítélte a bíróság. Apját ölte meg különös kegyetlenséggel. A házat – ahol a gyilkosság történt – árverezésre bocsájtották.

Ez történt korábban

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, 2020. május 3-án a reggeli órákban egy kalapács segítségével rárontott az apjára Szilágyi István fia. A most 53 éves vádlott olyan súlyos sérüléseket okozott a színésznek, hogy az az életébe került. Előbb megverte, majd az említett tárggyal kioltotta az életét.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Felesége végignézte

Szilágyi István felesége kénytelen volt végignézni a szörnyűséget. Ő volt az ügyben a tanú, ám azóta már ő is elhunyt. Az RTL riportja arról számolt be, hogy kéz- és lábbilincsekben vitték a bíróság elé Szilágyi István fiát.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A fiú és a nő ellentmondóan vallott

A színész fia azt mondta, valójában az apja támadt rá, akit egy harmadik ember sebzett meg úgy, hogy életét vesztette. Szilágyi István felesége ezzel ellentétesen vallott, és azt állította, hogy a fia tört a saját apja életére. A színész özvegye már a tragédia másnapján nyilatkozott, és elmondta, hogy fia az esetet megelőző tíz évben pszichiátriai kezelés alatt állt.

Nem volt pénz a gyógyszereire

A fiú folyamatosan gyógyszereket szedett. Az asszony szerint az okozhatta a tragédiát, hogy ezek elfogytak. Azért nem tudták őket kiváltani, mert nem volt náluk elegendő pénz rá.

Különösen kegyetlen volt, de beszámítható

Nem elég, hogy a kalapáccsal bántalmazta az apját a férfi, ezután még meg is taposta. A színész a helyszínen életét vesztette. Elmegyógyintézetben vizsgálták a támadót, ám arra a következtetésre jutottak a szakemberek, hogy beszámítható.

Édesanyja is elhunyt

A gyilkosság után csaknem egy évvel a bántalmazó édesanyja is elhunyt: Jolika néni tavaly, 2021. február 6-án halt meg, hosszantartó, súlyos betegségét követően.

Több tízmilliós adóság

Az apja életét kioltó férfinek  az ingatlannal együtt tetemes adósságot is örökölt: a romos házon közel harmincmillió forintos tartozás van, és bár Szilágyi István azóta elhunyt özvegye korábban megpróbálta negyvenmillióért eladni a házat, nem talált rá vevőt – írja a Blikk.

Sokat ér a telek

Az ingatlan a 17. kerületben van, egy ingatlanszakértő szerint azon a környéken egy hatszáz négyzetméteres telken egy bontandó, felújítandó ház ára körülbelül ötvenmillió forint. „Az ingatlan lebontása nagyjából négy-ötmillió forint. A befektetőknek ez jó lehetőség, hiszen ők átépítendő, lebontható ingatlant keresnek, nem úgy, mint a magánvásárlók” – mondta a lapnak.

Árverezik a házat

A Blikk egyik munkatársa vette észre, hogy december 25-én elkezdődött a licit és február 23-án zárul. Az árverést az egyik budapesti végrehajtó iroda intézi: a kikiáltási ár 27 millió forint, amit 270 ezer forintonként lehet lépcsőzetesen egyre feljebb tornázni. Az érdeklődőnek azonban bizonyítani kell a szándéka komolyságát: 2,7 millió forintot kell letétbe helyeznie, amit az árverés végén visszakap.

Három szakaszból áll a licit

A kikiáltási árnál alacsonyabb ajánlatot is tehetnek az érdeklődők. Az első körben 24,3 millió forint a legalacsonyabb ár, amiért hozzájuthat a licitáló, a második körben már csak 18,9 millió forint, s ha ekkor sem kel el az ingatlan, az utolsó szakaszban 13,5 millió forintos ajánlatot is tehetnek az érdeklődők.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: Szilágyi István – Forrás: youtube.com