Bizonyára te is mindent megteszel azért, hogy a gyermeked egyedül is biztonságban legyen, akkor is, ha te nem vagy a közelben. Ez így is van rendjén, hiszen aggódunk értük. Ezért hoztunk most 3+1 tippet, amit érdemes lesz megfogadnod, mert segítik a gyermeked önállósodását és gondtalanná teheted az egyedül otthon töltött időt is.

Nem szereltethetsz mindenhova kamerákat!

Nem lehetsz mindig a gyermekeddel, nem felügyelheted minden egyes lépését. Bár nagyon hasznosak és tényleg jók a Fisotech kamerarendszerek, de ezek nem lesznek ott mindenhol. Bár nem is lenne jó, ha ott lennének. Szükség van az önállóságra, arra hogy egyre jobban megbízzunk bennük, hogy elhiggyük egyre több helyzetet meg tudnak oldani maguk is.

Lényeges, hogy a gyermekünk önállóságot és felelősséget tanuljon. Erre kiváló alkalom az iskolából való hazautazás, valamint az egyedül töltött órák az otthonunkban. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg a megfelelő kommunikációról és a váratlan helyzetekre való felkészítésről sem! Ezzel garantáltan biztonságban fogja érezni magát egyedül is, tudni fogja hogy kell segítséget kérnie, ha szükséges.

Most viszont nézzük az ígért 3+1 tippet!

  1. Át kell beszélni a gyermekedre váró feladatokat!

Nem érhetik váratlan helyzetek. Erről neked kell gondoskodnod úgy, hogy beszélsz vele a lehetséges helyzetekről. A mindennapi rutinfeladatokra mindenképp fel kell készítened. De az új szituációkról, sőt a lehetséges problémákról is kell szót ejteni. Meg kell értetni vele, hogy ha szüksége lesz segítségre, akkor elér téged! Fontos, hogy mindig szóljon, ha nem a szokott időben ér haza.

  1. Séta vagy busz?

A séta egészséges, azonban tele lehet veszélyekkel. Tervezzetek meg előre egy biztonságos útvonalat, majd párszor együtt menjetek végig rajta. Közben készítsd fel arra, hogy mire kell figyelnie.

A buszozás biztonságosabbnak tűnhet, de ez is elég félelmetes lehet először, főleg nagy tömegben. Ezért kell megtanítanod neki a tömegközlekedés szabályait is. Például kapaszkodók használata vagy hogy a felszállásnál és a leszállásnál mire kell figyelni.

Ha pedig mindig más szülő viszi, majd hozza a gyerekeket, akkor nagyon fontos, hogy tudja melyik autóba szállhat be!

  1. Biztonságos otthon

Gondoskodj róla, hogy rendesen be tudja zárni az ajtót, az ablakokat és tudja kezelni a riasztórendszert is. A kapu vagy a riasztórendszer kódját ne adja át senkinek, ahogy a kulcsokat se. Persze fontos az is, hogy kinek nyithat ajtót és kinek nem.

3+1. Plusz egy szempár

A jószomszédi viszony ilyenkor nagyon jól jön. Külön meg is kérheted őket, hogy figyeljenek a gyermekre, amikor egyedül van otthon. Őt pedig nyugtasd meg, hogy hozzájuk is fordulhat bátran.

Ha biztosra akarunk menni, akkor ezt még bátran ki lehet egészíteni egy kiváló Wifis smart kamerarendszerrel, amellyel távolról, az okostelefonodon keresztül is szemmel tarthatod az otthoni eseményeket. Ezekkel akár beszélhetsz is vele, erre is alkalmasak.

A legfontosabb tehát a kommunikáció, a felkészítés, de a további biztonsági megoldások extra biztosítékként szolgálhatnak.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: kameradepo.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.