Egyelőre még nem szavazták meg számára az összeget, ám ha ez megtörténik, már meg is van a pénz helye.

Újbuda polgármestere jutalmat kaphat

Újbuda polgármestere 3,9 millió forintos jutalmat kaphat. Erről azonban lemond, és a nagycsaládosoknak ajánlja fel. Erre azonban csak akkor lesz lehetősége, ha megszavazzák neki. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezt írja a polgármester

László Imre, a kerület polgármestere a közösségi oldalán a következőket írta:„A közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény alapján a képviselő-testület határozatával jutalmat állapíthat meg a polgármesternek meghatározott időszakban végzett munkája értékelése alapján.”

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Jótékony célra fordítaná

A polgármester a közel 4 millió forintot nem tartaná meg. Átutalná az Újbudai Humán Szolgáltató Központ számára. A központról érdemes tudni, hogy 2000-től integrált szervezeti formában látja el a családsegítést illetve a gyermekjóléti szolgáltatást.

A polgármester posztja

Kezelnék az ingatlanfejlesztések kapcsán jelentkező problémákat Újbudán

Változtatási tilalmat rendelt el a mai napon Újbuda képviselő-testülete. Ez az önkormányzat közleményéből derült ki. Ez a szabályozás minden, elsősorban ipari ingatlanra vonatkozik, amelyeken „a jelenlegi építési szabályzatok intenzív lakáscélú beépítést tesznek lehetővé”. Fontos kitétel még, hogy ezek kapcsán az önkormányzatot sem köti korábban létrejött településrendezési szerződés.

Ez áll a döntés hátterében

A képviselő-testület úgy látta, hogy már középtávon sem lesz kezelhető a helyzet, ha a jelenlegi ütemben folytatódnak az ingatlanfejlesztések. Főként a Fehérvári út valamint a Duna közötti, régi ipari területen kezdtek el kinőni a földből a lakások és irodaépületek. Az elmúlt évek során teljesen átformálódott Újbuda.

A döntést közzétette a polgármester a Facebook oldalán

Ez a probléma

Az igények egyre nőnek, ezzel pedig nem tud lépést tartani a közösségi közlekedés, az egészségügy és a közmű infrastruktúrája sem. Egyre több a dugó a városrészben, ez pedig növekvő környezetszennyezéshez vezet. Gyakorlatilag a kerület kisvárosias jellege meg is szűnt az ingatlanfejlesztéseknek betudhatóan.

Ezek is érdekelhetnek!

Fognak még épülni ingatlanok

Kiemelte az önkormányzat, hogy nem kell attól tartani, hogy a szóban forgó ingatlanokon nem épülhet semmiféle ingatlan. Ugyanakkor a kerületnek lesz lehetősége arra, hogy felülvizsgálja az építési szabályokat. Hangsúlyt fognak fektetni a beépíthetőség mértékére és a zöldterületek arányára, de kezelni kívánják a parkolással kapcsolatos aggodalmakat is. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: László Imre – Forrás: MTI/Soós Lajos