Szinte biztos, hogy a legtöbb szülőnek az összes szükséges beszerzendő gyerekholmi közül a gyerekcipő kiválasztásával gyűlik meg leginkább a baja. Cikkünkből kiderül, hogy mik a cipővásárlás leggyakoribb buktatói: a Levendula Gyerekcipő bolt szakemberei megosztották velünk sokéves tapasztalatukat, ami segítségére lehet a kisgyerekes szülőknek, hogy biztosan egy tökéletes pár cipővel távozzanak az üzletből.

Egy kényelmes, egészséges, megfelelő méretű és kialakítású gyerekcipőre általában nem csak úgy rátalálnak a szülők: sajnos gyakran megesik, hogy hosszas keresgélés után sem biztosak abban a darabban, amire végül leadták a voksukat. Nem véletlen; hiszen számos buktató van, amire oda kell figyelniük. Következzék az az öt leggyakoribb hiba, amit elkövetnek a Levendula Gyerekcipő munkatársai szerint.

Direkt nagyobb méretű cipőt vásárolnak

Sokan szándékosan jóval nagyobb méretű gyerekcipőt választanak, hogy tovább kitartson a cipő, ám ez nem ajánlatos. Ha mégis így dönt valaki, akkor plusz egy cm-nél (kb. egy hüvelykujjnyi) ne legyen nagyobb a hely a gyerek nagylábujja és a cipő vége között. Egy túlméretezett lábbeli ugyanis nem csak egészségtelen a láb fejlődésére nézve, hanem balesetveszélyes is.

Véletlenül rossz méretet választanak

Az is gyakran előfordul, hogy nem direkt választanak rosszul passzoló (akár túl nagy vagy túl kicsi) méretet a gyereknek. Ha valaki szeretné ezt a hibát elkerülni, akkor érdemes követni az 1 cm-es szabályt, amit már feljebb említettünk.

Rossz napszakban próbáltatják fel a gyerekkel a cipőt

Jellemző hiba, hogy a reggeli időszakban mennek a szülők cipőt próbáltatni a gyerekkel. Akinek még nincs tapasztalata az könnyen ráfázhat ezzel, hiszen a lábak délutánra egy kicsit megdagadnak, így előfordulhat, hogy az a pár cipőcske, ami reggel még tökéletes volt, délutánra már szorítja a lábat.

Nem kényelmes cipőt választanak

A gyerekek sok mindenre képesek egy kedvenc mesefiguráért vagy színért: a boltban még boldogan járkálnak az imádott, mintás cipőben és csak később derül ki, hogy egyáltalán nem kényelmes a megvásárolt cipő. Érdemes inkább a cipőpróbán megtett lépésekre figyelni, nem pedig a lelkendező arcocskára (ha ez egyáltalán lehetséges).

Nem megfelelő kialakítású cipőt vásárolnak

Vannak gyerekek, akiknek speciális igényeik vannak, például nagyon gyakori, hogy a korai időszakban supinált cipőre van szükségük. Ha bármilyen rendellenességet észlel valaki a gyerek lábfején vagy tartásán, akkor érdemes ortopéd szakorvoshoz vinni és csak azután megvenni neki az aktuális lábbelit. Az optimális lábbeli megelőzhet vagy meggyógyíthat egy problémát.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb portálján, amely már Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja, akkor kattintson ide! Áraink tetszeni fognak, ráadásul még 1 millió olvasót is tudunk garantálni a pr-cikkek kiemelésének.