Vasárnap délután súlyos mentőbaleset történt az Üllői út kispesti szakaszán. Egy szürke Suzuki Swift a Szabó Ervin utcán a Vak Bottyán utca felől ment az Üllői út felé, ahol a zöld jelzésen átment a kereszteződésen.

Szirénázó mentő elé hajtott

A sofőr nem volt elég figyelmes, mert jobbról egy megkülönböztető fény- és hangjelzést használó mentőautó közeledett, amely egy esethez sietett kifelé az Üllői úton.  A Suzuki a szirénázó mentő elé hajtott, a következő pillanatban pedig a mentőautó szinte felnyársalta a Swiftet, amely a járdára repült, majd nekicsapódott egy beton virágtartónak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sérültek ellátása a járdán

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Járdára hajtott 

A mentőautó szintén a járdára hajtott, kész csoda, hogy egyik jármű sem ütött el senkit a baleset közben. A Suzukiban négyen utaztak, a mentőben pedig két fő személyzet, beteget nem szállított. 

A járdán állt meg a Suzuki

Szétvágták az autót

Mind a hatan megsérültek a nagy erejű ütközésben, a Suzuki jobb első és jobb hátsó utasa életveszélyesen, őket a fővárosi hivatásos tűzoltók a jobb első és a jobb hátsó ajtó, valamint a B oszlop levágásával szabadították ki, majd a mentőkkel közösen emeltek ki a roncsból. 

Itt a szétvágott Suzuki

Az utcán stabilizálták az állapotát

A Suzuki egyik utasának állapotát a gyalogátkelőhelyen, a másik sérültet a járdán stabilizálták, csak utána tudták őket kórházba szállítani. 

Sok mentő érkezett a balesethez

Sokáig lezárták a helyszínt

A Swift sofőrje és bal hátsó utasa, valamint a két mentős könnyebben sérült. A baleset miatt órákra lezárták a kereszteződést, a 68-as, a 148-as, a 151-es és a 268 autóbusz módosított útvonalon közlekedett,nem érintette az Ady Endre út (Báthory utca) megállót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.