A 86-szoros magyar válogatott labdarúgónak eddig tilos volt látogatnia csapata, a Basel edzéseit.

A télen igazolt Svájcba

A svájci élvonalban szereplő Basel idén februárban szerződtette Szalai Ádámot. A hírek arról szóltak, hogy másfél évre állapodtak meg a felek. A rutinos támadó a német Mainz csapatától igazolt át. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy helyet előrelépett a Basel

Miután Szalai Ádám a harmadik helyezett Basel csapatához igazolt, a tavasz során egy helyet előrelépett a klub, és másodikként fejezte be a svájci pontvadászatot. A magyar csatár 17 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, összesen 4 gólt szerzett.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Eltiltották az edzéstől

Októberben látott napvilágot a hír, hogy Szalai Ádámot a csapata nem hogy nem szeretné játszatni a továbbiakban, de a klub edzéseit sem látogathatja a jövőben. Csak egyedül készülhetett október közepétől, amit egy erőnléti edző segítségével tett meg. Az ügyet bíróságra vitte a magyar játékos.

Ezek is érdekelhetnek!

A bíróság döntött

A bázeli polgári bíróság Szalai Ádámnak adott igazat. Mindez azt jelenti, hogy hétfőtől ismét látogathatja a futballista a vele szerződésben álló klub, a Basel edzéseit. A döntés csütörtökön született meg.

Szalai Ádám örül a döntésnek

A csatár a közösségi oldalán közzétett egy bejegyzést az ügy kapcsán. A német nyelvű posztból kiderül, hogy nagyon örül a döntésnek. Ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a bíróságon kellett kiharcolnia azt, hogy ismét a csapattársaival edzhessen.

Aligha marad a Baselnél

Bár a bírósági döntésnek köszönhetően immáron ismét teljes értékű munkát végezhet Szalai Ádám, aligha marad hosszú ideig a svájci klubnál. Szerződése a nyárig szól, utána szabadon igazolhatóvá válik. Bár felröppentek hírek arról, hogy a válogatottból való visszavonulása után a klubfutballt is befejezi, maga a játékos azt mondta a Nemzeti Sport megkeresésére, hogy nem döntött még a karrierje befejezéséről.

Ősszel vonult vissza a válogatottságtól

A magyar válogatott csapatkapitánya számára az ősszel, az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzés jelentette az utolsó meccset a nemzeti tizenegyben. A 34 éves csatár reményét fejezte ki, hogy jól szerepel majd a válogatott a jövőben. Úgy fogalmazott, jó úton van a válogatott, jó a kapitány és a csapat is jó.

Teljesült az álma

Azzal, hogy a válogatottban szerepelhetett, teljesült az álma. Két európa-bajnokságon szerepelhetett, csapatkapitánya lehetett a válogatottnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív