Az új árstopos termékek többsége eltűnt az üzlet webáruházából, a fizikai boltokban pedig korlátozott mennyiségben lehet őket megvásárolni.

Rendkívül szigorú a limit a Tesco üzleteiben

Mindegy, hogy M-es, L-es méretű tojást szeretne valaki vásárolni a Tesco áruházaiban, fel kell készülnie arra, hogy csak korlátozott mennyiségben pakolhat belőlük a kosarába. Az sem számít, hogy valaki 6, 10 vagy 30 darabos tojást szeretne, mindenki csak egy dobozzal vásárolhat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Van kiskapu

Bár a korlátozás háztartásonként szól a Pénzcentrum olvasójának fotója alapján, nehéz elképzelni, hogy a gyakorlatban hogyan ellenőrzik, ha valaki ki akarja játszani a rendszert. Vélhetően ha a családtagok külön-külön sorba állnak, akkor aligha fogják azt ellenőrizni a pénztáraknál, hogy egy másik családtagjuk vásárolt-e már aznap tojást. Ugyanez igaz arra, ha valaki kétszer látogat el az üzletbe 24 órán belül.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Online nem is lehet tojást venni a Tescótól

A Tesco online áruházainak virtuális polcairól eltűnt a tojás. Ha valaki beírja a keresőbe, hogy tojás, akkor legfeljebb Kinder tojást, kaszinó tojást vagy tojásos tésztát tud rendelni. A friss tojás semmilyen kiszerelésben nem található a rendszerben.

Ezek is érdekelhetnek!

Krumplit sem lehet rendelni

Árstopos étkezési burgonyából papíron kétféle is van az online áruházban. Kísérletképpen bejelentkeztünk, és megnéztük, hány kilogrammot tudnánk rendelni. Kiderült, hogy a bejelentkezett ügyfelek már nem látnak semmilyen burgonyát a termékek között, bejelentkezés nélkül márpedig nem lehet rendelést leadni.

Nem adott ki közleményt a Tesco

Hiába kerestünk közleményt vagy felhívást a Tesco weboldalán az árstopos burgonya és tojás helyzetéről, nem találtunk. A sajtóközlemények között november 4-ei a legutóbbi, ami teljesen mással kapcsolatos. Az üzlet közösségi oldalain sem foglalkoznak a kérdéssel.

Más árstopos termékek is korlátozva vannak

Búzafinomlisztből és kristálycukorból legfeljebb 2 darabot lehet vásárolni online. A rendszert nem lehet kijátszani úgy sem, ha az ember két eltérő márkájú cukrot venne például, mert érzékeli, hogy ugyanúgy kristálycukorról van szó. Érdekesség, hogy normál étolajból egyet sem találtunk az online áruházban, csak szuper finomított étolajat hozzáadott D-vitaminnal, ami messze nem olyan olcsó, mint az ársapkás normál étolaj.

Tejből sem lehet akármennyit és akármilyet vásárolni

A 2,8%-os tej kapcsán ugyancsak mennyiségi korlátozás van érvényben, amely szintén ársapkás. Egyszerre legfeljebb 24 darab ilyen tejet találtunk, 2,8%-os UHT tej pedig nem is volt a rendszerben, csak 1,5%-os. Ez utóbbi ugyebár nem ársapkás.

Korlátozásokat vezettek be a többi üzletben is

Az Aldiban étkezési burgonyából legfeljebb 10 kilogrammot lehet vásárolni egy alkalommal. Tojásból csak 36 darabot szolgálnak ki egy vásárló számára. A Lidl és a CBA hasonló intézkedéseket vezetett be. Az üzletek nyilvánvaló célja, hogy elkerüljék, hogy felhalmozzák a vásárlók az ársapkás termékeket.

Ezt kérik az üzletek a vásárlóktól

Az üzletek mindent megtesznek, hogy ne legyen hiány a polcaikon az ársapkás termékeikből sem. A céljuk az, hogy mindenkit ki tudjanak szolgálni. Ugyanakkor azt kérik a vásárlóktól, hogy mindenki csak annyit vásároljon, amennyit máskor szokott, így mindenkinek juthat minden élelmiszerből. A felhalmozások rontják ennek esélyét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív