Budapestre kellett felhozni szervízbe a Hódmezővásárhely és Szeged között közlekedő tram-traint. A 80 milliárdos közlekedési projekttel lényegében csak a gond van. Lázár János novemberben, a tram-train átadásán még arról beszélt, hogy „Budapest hagyjon levegőt az országnak”, most a BKV műhelyeiben javítják Lázár kedvenc közlekedési eszközét, a tram-traint.

Budapestet fikázta

A Szeged-Hódmezővásárhelyi tram-train átadásán nem a környékről, hanem Budapestről volt szó. Lázár János kormánybiztos azt mondta, hogy Budapest hagyjon levegőt az országnak. Szerinte a fővárosi városirányítás semmi másról nem szól, mint hogy ami forrást beszednek az adókból, azt fel is élik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Problémás a tram-train

A novemberben átadott tram-train sok fejtőrést okoz az üzemeltetőknek. Kiderült, hogy a 80 milliárdos projekt nem megfelelően működik, a járművek nem tudnak a tervezett 100km/h-ás sebességgel haladni, mert belengenek, bekígyóznak. Ha lassabban mennek, akkor viszont nem tartják a menetrendet.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Csak Budapesten lehet javítani

Úgy tudni, hogy az egyik tram-train szerelvényt azért hozták Hódmezővásárhelyről Budapestre, mert csak a BKV Baross kocsiszín műhelye alkalmas arra, hogy megesztergálják a kerekeit, így talán alkalmasak lesznek a megfelelő sebesség elérésére.

Hazug mondat

A tram-train néhány napja már itt van a fővárosban, Karácsony Gergely nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt így fogalmazott erről a közösségi-oldalán: „Budapest hagyjon levegőt az országnak” – ezzel fenyegetőzött Lázár János a Hódmezővásárhelyet Szegeddel összekötő tram-train elindításának napján. Ennél hazugabb mondatot nem is mondhatott volna, hiszen ő is tudja, hogy a magyar nemzeti össztermék közel 40 százalékát megtermelő főváros vezetése az itt befolyt adók csak néhány százalékát használhatja fel Budapest érdekében.

Lázár János kedvenc projektje

Az élet frappáns választ adott Lázár ostobaságára, jelenleg ugyanis a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) kiváló szakmai csapata dolgozik azon, hogy a tram-train szerelvények képesek legyenek gyorsabban futni és Lázár János kedvenc projektje ne álljon bele a földbe. Drukkolok, hogy sikerüljön. Lázár János pedig tartozik egy köszönettel és tartozik egy bocsánatkéréssel! Aki szembe állítja egymással a nemzetet és a nemzet fővárosát, az valójában a nemzetet árulja el!” – fogalmazott Karácsony Gergely.

Elszedte a pénzed

A főpolgármester vélhetően azért is szólt most be Lázárnak, mert novemberben az egykori miniszter a következőket mondta a tram train átadásán a mellette álló Palkovics miniszternek: “Jó dolgok nem csak Budapesten történhetnek, ezt Karácsonynak ma, ha találkoztok, mindenképpen mondd az arcába, most már mi, vidékiek is szeretnénk pénzt kapni. Mondd, hogy voltál Lázárnál, és elszedte a pénzedet, mondd, hogy először a pénzt vidékre! Tehát nem marad neki és Budapestnek. Mondd neki reggel nyolckor, hogy üres zsebbel érkeztél, mert a dél-alföldiek kibicskázták a zsebedből, ami benne volt. Mondjad Karácsonynak, hogy korábban kell kelni, és akkor hamarabb jut forráshoz. Ezt tudnánk neki mondani. Mi vidékiek korábban kelünk, és több pénzt tudunk leszívni a kormánytól” – idézte Lázár Jánost akkor a 24.hu

Lázár János és Palkovics László a tram-train hódmezővásárhelyi átadásán

Forrás: MTI/Rosta Tibor

Budapest adójából élnek mások

Karácsony Gergely erre is válaszolt friss posztjában. Így fogalmazott: „A Fővárosi Önkormányzat az elmúlt két év kormányzati megszorításai miatt ma már nettó befizetője a magyar költségvetésnek, magyarán a bevételeiből nem csak a saját közszolgáltatásait kell finanszíroznia, de még adózik is a kormánynak.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lázár beszólásai

Lázár János kormánybiztos nagyot mondásaival nem először hívja fel magára a figyelmet. Nemrég arról beszélt, hogy lényegében ki kellene tenni az összes külföldi élelmiszer-láncot az országból, majd konkrétan azt mondta, hogy nem hisz az Aldinak. Ide kapcsolódik: Lidl, Aldi és a többiek, ki az országból! – Lázár János ismét nekiment a külföldi élelmiszerboltoknak és a vasárnapi boltzárat is újra bevezetné

Kiemelt kép: Tram-Train – Forrás: MÁV