Gluténmentes mákos gubát készített a Budakeszin élő Détár Enikő. A finomság készítése közben a művésznő megmutatta a párját, a kutyáját és a házát. Időközben betoppant hozzá Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, akivel együtt ették meg az édességet. A sütés-főzésről videó készült, ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Mákosguba érzékenyeknek

Ma már minden családban van laktóz vagy gluténérzékeny, ezért Détár Enikő olyan mákos gubát készített, amelyet a „mentes” ételek hívői is megehetnek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindent megmutatott

A Budakeszin élő művésznő sütés-főzés közben megmutatta a nappaliját, a konyháját, láthatjuk élete párját és cuki kékszemű kutyáját, amely lustán figyeli a házban zajló eseményeket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Détár Enikő, a gondoskodó sztár

„Az én szeretetnyelvemhez hozzátartozik, hogy legyen ilyenfajta gondoskodás, de nem minden nap, mert az egyszerűen nem fér bele az életembe” – mondta Détár Enikő, miközben a kiflire locsolta a tejjel kevert mákot.

Betoppant a polgármester

A mákos guba sütése közben vendégségbe érkezett Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere, aki Détár Enikővel közösen kóstolta meg a gubát, közben pedig boldog karácsonyt kívánnak.

Egészséges életmód

A „mindenmentes” mákos guba a Budakörnyéki Egészségprogram részeként készült, így próbálják az ünnepek idején is népszerűsíteni ez egészséges életmódot. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Budakörnyéki Egészségprogram

A Budakörnyéki Egészségprogram keretében az elmúlt hónapokban több népszerű program volt Budakeszi térségében. Ilyen volt, amikor nyáron Czene Attila olimpiai bajnok buzdított mindenkit mozgásra, vagy amikor a budakeszi gasztronómiai vásáron a helyi termelők népszerűsítették az egészséges ételeket. Ide kapcsolódik: Czene Attila olimpiai bajnok és Győri Ottília, Budakeszi polgármestere a Mammutfenyők árnyékában mozgásfüggőségre buzdított mindenkit

Győri Ottilia és Czene Attila

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere - Czene Attila, olimpiai bajnok
Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere és Czene Attila, olimpiai bajnok – Fotó: BPK

Szűrőbuszok

A Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere szervezte Budakörnyéki Egészségprogram talán leglátványosabb mozzanata az volt, amikor szűrőbuszok járták a Budakeszi környéki településeket és bárki ingyen megcsináltathatott a magánklinikákon súlyos tízezrekbe kerülő vizsgálatokat. Témába vág: “Hahó, Budakeszi és környékiek, gyertek szűrni!” – ingyenes egészségügyi vizsgálóbuszok járják a Budakörnyéki településeket, beutaló és időpontfoglalás nélkül kerülhetsz a legjobb kezekbe

Nem először

Détár Enikő és Győri Ottilia nem először szerepelnek együtt egy videóban. Korábban a Détárék utcája környékén tapasztalható vízelvezetési ügyek miatt szerepeltek együtt, de a budakeszi polgármester Détár Enikő és Rékasi Károly közös gyermekével, Rékasi Zsigmonddal verset is mondott már egy videóban. Ezt ide kattintva lehet megnézni.

Itt a mákos gubás videó

Kiemelt kép: részlet a videóból