Kiakadtak a váciak azon, hogy sokan bulizásra, piálásra használják a közterületeket és szemetet, mocskot hagynak maguk után az utcán. Vác polgármestere szigorú rendőrségi fellépést ígér. Nemrég Budakeszin pont azért tiltották be az alkoholfogyasztást a közterületeken, mert ott is kosz-mocsokra panaszkodtak a helyiek.

Fokozott rendőri jelenlét

Vác polgármestere, Matkovich Ilona közterületek fokozottabb ellenőrzésére, határozottabb fellépésre kérte a Közterület-felügyelet vezetőjét és a váci rendőrkapitányt, akik már egyeztettek az ehhez szükséges teendőkről – írja a közösségi oldalán a polgármester, majd így folytatja:

Utcai életvitel

A közelmúltban több bejelentés érkezett olyan társaságokról, akik életvitel-szerűen használják a város ferkventált közterületeit, illetve az üzlethelyiségek előtti területeket. A törvény adta lehetőségeket maximálisan kihasználva szigorúbb ellenőrzésre kell számítaniuk a rendbontóknak a következő hetekben.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Panaszkodnak a váciak

Matkovich Ilona posztja alatt a váciak nem titkolták el hol van nagy gond a városban. A legtöbben a CBA környékét szidták. Egy hozzászóló szerint konkrétan hányingert lehet kapni a szupermarketnél.

A sok hajléktalan miatt van mocsok

Mások szerint a CBA-nál lévő padokra ráférne egy óriási fertőtlenítés, mert nagyon sok hajléktalan használja azokat.

A trafikban veszik a piát

Mások az egyik trafik nyitvatartását kritizálják, mondván, sokan ott veszik este a piát, majd szétdobálják az üvegeket.

Budakeszin gyorsan léptek

Ahogy azt az elsők között itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon megírtuk májusban óriási botrány volt abból Budakeszin, hogy sokan az utcán, padokon, parkokban ittak, lerészegedtek. Augusztusban bejelentette a polgármester, hogy alkoholtilalmat vezettek be Budakeszi közterületein. Akár 50 ezer forintos bírságot is kaphatnak a dobozos sört szürcsölő járókelők.

Féltek bemenni az utcába

Voltak olyan budakesziek, akik arról panaszkodnak, hogy némely utcába este alig mernek bemenni, mert 25-30 fős csapatok isznak és tivornyáznak hajnalig, reggelre pedig óriási mocskot hagynak maguk után.

Kinek a hibája?

A településen vita bontakozott ki arról, hogy joguk van-e az embereknek alkoholt inni, lerészegedni egy parkban vagy sem. Többen kikérték maguknak, hogy mások mocskát kell kerülgetniük, és szerintük undorító, ami a településen történik. Mások megértőbbek; inkább szociális problémának látják a jelenséget és segítséget hívnának a hajléktalan alkoholistáknak.

Beleállt az ügybe a budakeszi polgármester

A budakeszi polgármester, Győri Ottilia beleállt az ügybe és nyár végén már arról számolt be, hogy megkezdődött a közterületi italozás miatti bírságolás. A hatóságok több esetben is tízezer forintra büntették azokat, akik Budakeszin alkoholt fogyasztottak.

Tiltó rendelet

Az önkormányzat július végén fogadta el azt a tiltó rendeletet, amely szerint reggel 6.00 órától 19.00 óráig mindenhol, a fennmaradó időszakban pedig az üzletek, játszóterek, emlékművek, sportlétesítmények valamint közintézmények 50 méteres körzetében tilos szeszes-italt fogyasztani Budakeszin. Lehet, hogy Vácon is hasonló helyi szabályozásra lenne szükség.

Kiemelt kép: CBA Vácon – Fotó: BPK