Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere fizetett Facebook hirdetésben kéri, hogy segítsd a munkáját. A nagykörúti bringasávokról van szó, a hirdetést a Fővárosi Önkormányzat fizeti, korábban a BKK kérte, hogy töltsék ki a környéken élők, úgy tűnik kevesen foglalkoztak vele, rákapcsolt a Városháza.

„Segítsd a munkám a kérdőív kitöltésével: mondd el a véleményed a nagykörúti kerékpársávokról!” – kéri fizetett Facebook hirdetésben a főpolgármester. Karácsony Gergely fizetett posztjában az áll, hogy a hirdetést a Fővárosi Önkormányzat finanszírozza.

A főpolgármester fizetett hirdetése a nagyörúti kerékpársávokról

Augusztus 18-án írtunk arról, hogy a BKK szerkesztőségünkbe eljuttatott egy közleményt, amelyben ugyan azt a kérőívet kommunikálták, amit most a főpolgármester.

Úgy tűnik elégedetlen volt a Városháza a kérdőívet kitöltők számával, ezért rákapcsolt és hirdetéssel népszerűsítik, hogy több ember töltse ki.

A kérdőív két részből áll. Az 1. részben a Corvin-negyed és a Nyugati tér közötti szakaszról kérdeznek, ahol a külső forgalmi sáv helyén lettek kialakítva a kerékpársávok, a kérdéssor 2. részben pedig a Boráros tér és a Corvin-negyed közötti szakaszról van szó, ahol a parkolósáv helyén, a közúti kapacitás megtartásával lettek kijelölve a bringasávok.

A kérdéssor ezen a linken érhető el, ennek segítségével az érintettek augusztus 31-ig tudják elmondani véleményüket, észrevételeiket.

Az autósoknak nem tetszik

A taxisok problémának érzik az autósoktól biciklisáv céljára elvett útszakaszokat a Nagykörúton. “Nem készült semmilyen hatástanulmány ezzel kapcsolatban, és nem kérdezték meg az érintett szakmai szervezeteket sem” – mondta Metál Zoltán az Országos Taxis Szövetség elnöke.

Az autósokra panaszkodott a főpolgármester

Bringázik a főpolgármester – Fotó forrása: Facebook

Ahogy azt korábban megírtuk, motoros rendőröknek kell az Üllői úton vigyázniuk a biciklisekre, mert az autósok gyakran ráhajtanak az ideiglenes sávokra. Erre panaszkodott a főpolgármester is, amikor biciklire ült, hogy megnézze miként működnek az új bringasávok.

A budapesti kerékpárforgalmi főhálózat hossza 325 kilométer, amely a Covid-19-es fejlesztésnek miatt csaknem 20 kilométerrel bővült az eddig leginkább hiányzó szakaszokon.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere – Forrás: Facebook