Összeroppantak azok a tanulók, akik látták a kedd reggeli tragédiát Pesterzsébeten. A diákokon pszichológus próbál segíteni, de van, aki annyira kiborult, hogy egyelőre nem tud bemenni az iskolába. Összetört az az asszony is, aki a tragédia utáni percekben próbált segíteni abban, hogy leemeljék a harmadikos fiúról a mintegy 400 kilós kőtömböt.

Felfoghatatlan

A BudaPestkörnyéke.hu az elsők között számolt be arról, hogy borzasztó tragédia történt kedd reggel fél nyolc körül Budapest 20. kerületében, a Mártírok útján. Egy tehergépkocsi egy kerítésnek ütközött, ami a járdán tartózkodó gyalogosokra dőlt, egy 9 éves kisfiú pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy anyuka próbált segíteni

A helyszínről származó információk szerint a tragédia pillanatában egy másik nő is odarohant hozzájuk: az asszony éppen saját gyermekeit vitte iskolába, amikor a fal leomlott. A családanya kiugrott autójából és együtt próbálták meg leemelni a mintegy 400 kilós kőtömböt a fiúról.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiborultak a diákok

 „A gyermekem nem tud bemenni a suliba, annyira kiborult. Fociról ismerte a gyermekem Ricsit, nagyon kedves, édes kisfiú volt. Szerintem ezen a héten nem is viszem őt iskolába, és az sem kizárt, hogy pszichológushoz kell vinnem” – mondta egy családanya a történtek után.

„Ettől nagyon kiakadt”

„A lányom képtelen beszélni a tragédiáról, főleg, hogy előttük vitték el a kisfiú holttestét. Ettől nagyon kiakadt” – tette hozzá a Borsnak.

 „A fájdalmunk leírhatatlan!”

A tragikus eseményre közleményben reagált a Gyulai István Általános Iskola. Lernyei Ákos igazgató részvétét fejezte ki a fiú családjának. „A szavak ilyenkor nehezen jönnek. Bármit mondunk, írunk, teszünk, nem hozza vissza Őt nekünk. A fájdalmunk leírhatatlan! Mindenben támogatjuk a szülőket. A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük, a Hatóságokkal együttműködünk mindenben” – írták.

A nővére is idejár

„Ricsinek van egy nővére, ő szintén ebbe az iskolába jár. Ő már felsős, a főbejáraton megy be, ezért nem volt ott, amikor Ricsiékre a hátsó bejáratnál rádőlt a kerítés. Hála Istennek, ő nem látta ezt a szörnyűséget” – mondta az elhunyt fiú nagypapája.

Őrizetben a sofőr

Ahogy arról beszámoltunk, a BRFK a tragédia után nem sokkal őrizetbe vette a 48 éves sofőrt, és halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Csütörtökön gyertyagyújtás lesz

Csütörtökön délután tartanak gyertyagyújtást az elhunyt iskolatársukért az intézmény udvarán, hozzátéve, hogy a megemlékezést ne övezze feszültség és indulat. A diákoknak a tragédia feldolgozásában pszichológus nyújt segítséget. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK